Wandelen in Wallis - Winter wandelen Riederalp en Bettmeralp

Zwitserland vlag
Gallery icon
Map iconRiederalp_-_Bettmeralp GPX tracklogRiederalp_-_Bettmeralp KML tracklog

Een winterwandeling die we gelopen hebben is een rond wandeling van Riederalp via Bettmeralp terug naar Riederalp in het skigebied Aletsch Arena in Zwitserland.

We starten onze wandeling midden in het bergdorp Riederalp. Aan het eind van het dorp slaan we rechtsaf richting Golmenegg. We nemen op de driesprong de middelste weg richting Golmenegg over de panoramaroute. Als je de onderste weg neemt, loop je een stukje om door het bos, maar kom je op de panoramaroute uit. In Bettmeralp aangekomen volgen we de winterwandelweg richting de Bettmersee. We lopen een stukje langs de Bettmersee en lopen onder het middenstation van de Blausee stoeltjeslift door. We volgen het wandelpad en dalen weer af naar Riederalp.

Deze wandeling is uit te breiden door het bos onder Golmenegg te lopen. Maar wie Bettmeralp en de Bettmersee wil vermijden kan de Blausee stoeltjeslift nemen. Dit scheelt een stuk omhoog wandelen.

De rondwandeling is leuk en gevarieerd. Het stukje omhoog lopen door de sneeuw was wat minder, maar op zich wel goed te lopen. Onderweg zijn er een aantal eetgelegenheden, maar zodra je de Bettmersee voorbij gelopen bent, zijn er geen mogelijkheden meer totdat je weer in Riederalp terug bent. Tijdens de wandeling heb je mooi uitzicht over het Rhônedal, maar de Aletschgletsjer zie je tijdens deze winterwandeling niet. Wel heb je tijdens deze winterwandeling een mooi uitzicht over het skigebied Aletsch Arena. Een deel de wandeling loopt over en langs de skipistes.

We zijn in Riederalp begonnen met de 202. Als je bij Golmenegg door het bos wil lopen moet je hier de winterwandelweg 102 volgen, anders blijf je nummer 202 volgen. In Bettmeralp volg je de 204. Vanaf Bettmeralp volg je de 203 en kom je weer in Riederalp uit.

Gallery iconTop iconRiederalp_-_Bettmeralp GPX tracklogRiederalp_-_Bettmeralp KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy