Het Katharo plateau en Kritsa en Panagia i Kera - Vakantie op Kreta

Griekenland vlag
Gallery icon
Map icon

Katharo plateau

Vanuit Agios Nikolaos op Kreta rijden we omhoog richting het Katharo plateau. Een ontzettend bloemrijk plateau wat niet toeristisch is. We rijden door Krista naar boven via een her en der smal weggetje. Als het asfalt ophoudt rijden we nog een stukje verder en parkeren de auto bij een kerkje. We kijken om ons heen en zien alle kleuren van de regenboog! Een grote diversiteit van bloemen bedekt de Katharo vlakte op Kreta. Het Katharo plateau is een stuk kleiner dan het Lassithi plateau maar zeker zo mooi! Voor wil er naar toe wil, parkeren bij de kerk en gewoon het pad een stukje volgen. Tegen de avond rijden we door Krista op Kreta weer terug naar Agio Nikolaos. De dag erna zullen we richting Matala rijden in het zuiden van Kreta.

Kritsa

Onderweg stoppen we nog even in Krista om het dorpje te bekijken. We parkeren onze auto op een parkeerplaats welke uitzicht heeft over het Krista en Kreta. We lopen het dorpje in, maar het authentieke dorpje is inmiddels veranderd in een toeristische attractie. Veel toeristenwinkeltjes met kant heeft weinig meer te maken met het oude dorp. Kritsa kent overigens heel veel kerken! Wij hebben een rondje gelopen door het dorpje en een paar kerken van de buitenkant bekeken.

Panagia i Kera

Onderweg terug naar Agios Nikolaos stoppen we bij Panagia i Kera, een van de mooiste kerken van Kreta. Momenteel (2009) wordt de kerk gerestaureerd en is niet open voor bezoekers. De kerk wordt omgeven door hoge cipressen en oude olijfbomen. De Panagia i Kera op Kreta is uit de 18de eeuw en telt drie schepen. Het zuidelijke deel is gewijd aan de heilige Anna. Met middelste gedeelte is ouder, maar is verwoest en weer opgebouwd. Het noordelijke deel is gewijd aan de heilige Antonius.

Verblijf in een kleinschalige accommodatie in een rustig dorpje op Kreta van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Kreta.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2022 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy