Wandelen op Kreta - Wandelen door de Agiofaragokloof

Griekenland vlag
Gallery icon
Map iconAgiofarago GPX tracklogAgiofarago KML tracklog

Vanuit Matala lopen we de Agiofaragokloof. Een leuke, kleine, niet toeristische kloof aan de zuidkust van Kreta. De Agiofarago kloof kom je ook tegen met de namen Aghiofarango kloof, of Agiofarango kloof.
We rijden over een deels onverharde weg naar de parkeerplaats. Vanaf hier begint onze wandeling naar de Agiofarago kloof op Kreta. De wandeling is ongeveer 3 kilometer lang. Het eerste gedeelte loopt over een onverharde weg en na een kwartiertje komen we nog een parkeerplaats tegen. We hadden toch nog door kunnen rijden met onze auto. Tja, je kunt niet alles weten van tevoren!
Vanaf hier begint de wandeling door deAgioferagokloof op Kreta. De Agiofaragaokloof is redelijk smal, wat veel schaduw oplevert. Mooie rotswanden aan weerszijden wijzen ons de weg door deze kloof. Er ligt wel iets van een bewandeld pad, maar verkeerd lopen is niet echt mogelijk. Hier en daar komen we andere wandelaars tegen, maar echt veel zijn er niet.
We zien touwen hangen voor afzeilen en zekeringspunten voor klimmers. Halverwege zien we een grote vlag hangen van Bob Marley. De oude hippiegeneratie houdt een bijeenkomst tegen over de kerk. Midden in de Agiofarago kloof op Kreta is een kerk gebouwd met een waterpunt.
Vanaf hier lopen we door naar het eindpunt van de wandeling, het strand. Het strand is een kiezelstrand waar een aantal bezoekers zwemmen en zonnen. Wij zoeken een plekje in de schaduw en genieten van het uitzicht over de zee bij Kreta. Hierna lopen we door de Agiofarago kloof terug naar de parkeerplaats waar inmiddels wat meer mensen geparkeerd staan. De terugweg nemen we een andere onverharde weg terug, welke ons door de bergen en langs de kust van Kreta terug brengt naar Matala.

Begin de wandeling door de Agiofaragokloof vanuit een bijzondere accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Kreta.

Gallery iconTop iconAgiofarago GPX tracklogAgiofarago KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2022 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy