Wandelen op Kreta - Wandelen door de Rouvaskloof

Griekenland vlag
Gallery icon
Map iconRouvas GPX tracklogRouvas KML tracklog

Vanuit Mires rijden we richting Zaros om een bezoek te brengen aan de Rouvas kloof op Kreta. Omdat het al later op de dag was en we de Agiofaragokloof al hadden gelopen hebben we alleen eerste gedeelte van de Rouvas kloof gelopen. Als je een dag de tijd hebt, dan kun je de hele Rouvas Kloof op Kreta door wandelen.
De Rouvas kloof op Kretabestaat uit twee delen. Het eerste deel is een kleine, nauwe kloof welke via een wandelpad makkelijk te bereiken is. Het tweede gedeelte van de kloof is via het eerste gedeelte te belopen.
We parkeren de auto bij het klooster van Agios Nikolaos op Kreta. Dit klooster wordt momenteel gerenoveerd (2009). Het is even zoeken naar de ingang van de kloof, want we zien het wandelpad aan de andere kant, maar hoe komen we daar! Op het pleintje wordt het wandelpad aangegeven met richting Gorge (kloof). Tussen de huizen door komen we in het bos terecht waar we het wandelpad vinden naar de kloof. Het eerste stukje is een klein stukje klimmen, maar niet noemenswaardig. Hierna loopt het pad redelijk vlak wat leidt naar het eerste gedeelte van de Rouvas kloof op Kreta. Op een boomstronk genieten we van de schoonheid van de kleine Rouvas kloof op Kreta.

We besluiten nog wel een stuk omhoog te lopen om een beter uitzicht te krijgen. Een goed begaanbaar pad leidt tot een vlakker stuk in de wandeling. We worden begroet door geiten die staan te grazen op de berghelling. Vanaf dit punt heb je een mooi uitzicht over Kreta. En natuurlijk, Kreta in mei, staan er ontzetten mooie en bijzondere bloemen. Vanwege tijd lopen we niet door naar het tweede gedeelte van de kloof, maar dalen we af en gaan terug het klooster van Agios Nikolaos waar onze auto geparkeerd staat.

In het tweede gedeelte van de Rouvas kloof op Kreta staat een kerk. Vanaf het eerste gedeelte is het een kleine klim om de ingang te bereiken.

Begin de wandeling door de Rouvas kloof vanuit een bijzondere accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Kreta.

Gallery iconTop iconRouvas GPX tracklogRouvas KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy