Wandelen op Kreta - Wandelen door de Sarakinaskloof

Griekenland vlag
Gallery icon
Map iconSarakinas GPX tracklogSarakinas KML tracklog

De eerste kloof die we op Kreta doorlopen is de Sarakinas kloof, ook wel de Mithikloof genaamd.
Via een smal weggetje komen we uit bij de parkeerplaats van de wandeling (bij een dammetje). Vanaf hier volgen we het pad richting de kloof. Al snel wordt duidelijk dat het wandelpad op sommige stukken een klauter pad is. Gele pijlen op de stenen wijzen de route die we moeten volgen. Op klauterplekken zijn stenen uitgehakt om je voeten te plaatsen en je vast te houden. Je rugtas is af en toe een blok aan je been. Maar toch komen we aan bij het einde van de mooie Sarakinas kloof op Kreta. Omdat er geen pijlen terug geplaatst zijn, en we in de voorbereiding gezien hebben dat een onverharde weg de kloof uitleid, lopen we over het wandelpad door.

We steken de, op dat moment droogstaande, rivier over en lopen over de onverharde weg terug naar het de asfalt weg. Onderweg komen we nog een aantal bouwvakkers tegen die een barretje aan het bouwen zijn voor toekomstige toeristen. Via de asfalt weg dalen we af, terug naar de auto aan het begin van de Sarakinas kloof op Kreta.

De Sarakinas kloof is een ontzettend leuke kloof om doorheen te wandelen/klauteren. De afwisseling van gewoon wandelen en wat moeilijkere stukken maakt deze kloof erg leuk en afwisselend. Hoge waterdichte schoenen zijn wel aan te raden, dat maakt de wandeling wat makkelijker. Al met al koste de wandeling ongeveer een uur. De parkeerplaats is ook nog in aanbouw, dus met een beetje geluk, vind je daar volgend jaar misschien ook wel een barretje! Voor geoefende wandelaars is dit misschien wel de leukste korte kloofwandeling op Kreta.

Kom thuis na deze bijzondere wandeling in een kleinschalige accommodatie van Eliza was here. Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Kreta.

Gallery iconTop iconSarakinas GPX tracklogSarakinas KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy