Wandelen op Kreta in Griekenland

Griekenland vlag
Gallery icon
Map icon

Kreta (Kriti) is een van de grootste eilanden behorende tot Griekenland. Het eiland is ongeveer 400 km lang en 80 km breed en kent veel mogelijkheden om te wandelen. De hoofdstad is Heraklion aan de noordkant van Kreta. Andere grote plaatsen op Kreta zijn Chania, Rethimnon en Agios Nikolaos. Het toeristische gedeelte van Kreta ligt aan de noordkust rondom Heraklion. Een aantal grote toeristische attracties zijn Knossos, de Samariakloof en het Lassithiplateau. De wegen zijn redelijk tot goed te bereiden, alleen moet wel op flinke kuilen op de weg gelet worden. Bergweggetjes kunnen spannend zijn, maar met rustig rijden kom je een heel eind. De verkeersborden worden zowel in het Grieks geschrift als in Latijns geschrift weergegeven.
De meeste Kretenzers houden van een rustige levensstijl, behalve als ze in de auto zitten, dan hebben ze een aparte rijstijl.
Kreta heeft veel meer te bieden dan alleen strand, zon en drank. Kreta heeft een ontzettend mooie natuur en veel historie. Steeds meer reizigers worden zich bewust van het "andere Kreta".
Op Kreta hebben wij een rondreis gemaakt. Tijdens deze rondreis verbleven we op drie verschillende locaties. Vanaf het vliegveld van Heraklion reden we 's avonds naar Agios Nikolaos. Hier verbleven we twee nachten. Vanaf Agios Nikolaos reden we naar Matala waar we ook twee nachten verbleven. De laatste stop was in Rethimnon waar we drie nachten verbleven. De laatste dag weer terug naar Heraklion waar we weer op het vliegtuig stapte naar Amsterdam.
Tijdens onze vakantie op Kreta hebben we verschillende kloven doorgelopen, grotten bekeken en opgravingen bekeken. Tijdens de "rijdagen" hebben we genoten van de omgeving en diversiteit van Kreta. Mocht je Kreta willen bezoeken dan is mei een goede maand. In juli/augustus is het veel te warm en in juni zijn de meeste bloemen alweer uitgebloeid.
In het menu hiernaast vind je een overzicht van wandelingen, grotten en opgravingen die wij hebben bezocht.

Je vindt hier de voordeligste aanbiedingen en mooiste vakanties naar Kreta

Wil je ook op vakantie naar Kreta?

Ben je niet op zoek naar massatoerisme op Kreta? Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Kreta.

Ben je op zoek naar een vakantie op Kreta? Kijk dan hier voor vakanties naar Kreta van verschillende aanbieders.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Kreta verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy