Het Lassithi plateau en de Dikti grot - Vakantie op Kreta

Griekenland vlag
Gallery icon
Map icon

Dikti grot

Tijdens een rondje rijden over het Lassithi plateau op Kreta stoppen we bij de Dikti grot (Dikteon Andron). We parkeren op een grote parkeerplaats wat betaald parkeren blijkt te zijn.
Via een wandelpad lopen we naar de grot toe waar we een entree kaartje kopen. Via een trap dalen we af naar de grot. Hoe verder we naar beneden lopen, des te donkerder het wordt.
Volgends de theogonie van Hesiodos heeft Rhea, de vrouw van Kronos zich in deze grot verstopt om Zeus te baren. Kronos had de gewoonte zijn kinderen op te eten omdat hij bang was dat zijn kinderen de macht houden overnemen. Na de geboorte van Zeus werd hij naar de Ideon Andron grot op Kreta gebracht waar hij werd groot gebracht en verzorgd.
De grot is zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Verschillende stalactieten en stalagmieten zorgen voor mooie en vooral imposante impressies.

Waarschuwing vooraf. Op de trappen kan het glad zijn en in de grot is het fris.

Lassithi plateau

Het Lassithi plateau op Kreta is bekend om zijn windmolens. Wij hebben de autorondrit rondom het Lassithi plateau vanuit Agios Nikolaos op Kreta gedaan. Vanaf Agios Nikolaos naar Malia naar Mohos. Vanaf daar kun je beide kanten oprijden. Inmiddels is het Lassithi plateau toeristisch en zijn er ontzetttend veel traverna's. Veel toeristen die vanuit badplaatsen een auto huren, rijden dit plateau over. Om een indruk te krijgen van Kreta is het leuk om het Lassithi plateau rond te rijden. Een stop bij de grot en de oude windmolens zeker aan te raden!

Op zoek naar een rustige kleinschalige accommodatie op Kreta? Bekijk de mogelijkheden eens met Eliza was here op Kreta.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy