Wandelen in Aurlandsdalen - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconAurlandsdalen GPX tracklogAurlandsdalen KML tracklog

Een van de mooiste wandelingen die we hebben gemaakt is de wandeling door de Aurlandsdalen. Voor de wandeling reden we van het Lærdal door de 24.5 km lange Lærdaltunnel naar Aurland. Vanaf Aurland rijden we voor verschillende spannende tunnels naar Østerbø Turisthytte waar we de auto parkeren.

We volgen de aangegeven borden naar het begin van de Aurlandsdalen. Al snel klimmen we een klein stukje omhoog naar het begin van de Aurlandsdalen en via een steil pad wandelen we naar beneden. De eerste uitzichten over het dal zijn schitterend. We kijken uit over het meer en een ongelofelijk mooie natuur. We hebben allebei veel zin om hier door heen te wandelen. We wandelen naar beneden richting het huis aan de oever van het meer. Een klein stuk verder komen we bij de kruising naar het bovenste pad. Het idee is om bovenlangs heen te wandelen en het wandelpad onderlangs terug te nemen. Bij de kruising staat echter een bord dat het bovenste wandelpad is weggespoeld tijdens landverschuivingen en toegang afgeraden wordt.

Het komt er op neer dat we dus het onderste pad in en uit de Aurlandsdalen gaan wandelen. Het wandelpad is niet erg vlak en gaat kleine stukken op en neer. En bij een schitterend uitziend meertje vinden we een uitstekende pauze plek. Na dit heerlijke uitzicht wandelen we gestaag met kleine stukken omhoog. We wandelen door de kloof langs hoge kliffen waar we versteld staan van de natuur. We hebben het idee dat de dalende stukjes steeds een beetje kleiner zijn dan de stijgende stukken want echt snel gaan we niet. Na een paar kilometer vinden we nog een leuke pauze plek waar we lunchen.

Langs het water wandelen we door de Aurlandsdalen verder naar ons eindpunt. Je kunt door de Aurlandsdalen helemaal naar Aurland wandelen en met de bus terug, maar wij hebben van te voren al besloten dat we op het eindpunt terug wandelen naar de auto. Dit maakt de wandeling wel wat langer, maar je hebt geen kans dat je dan een bus mist. Het eindpunt van deze ontzettend mooie wandeling door Aurlandsdalen is een mooi meer in een grot. Hier houden we nog even pauze voor we weer terug wandelen door de ontzettend mooie Aurlandsdalen in Noorwegen. De terugweg gaat een stuk sneller dan de heen weg, dus ergens loopt de weg wel omhoog. Bij het meer houden we nog even pauze voor we de Aurlandsdalen verlaten.Deze wandeling door de Aurlandsdalen is een van de mooiste wandelingen die we ooit hebben gemaakt. Het wandelpad loopt niet altijd even fijn, maar de natuur maakt deze wandeling zeker de moeite waard om te wandelen. Goede waterdichte wandelschoenen is wel noodzakelijk tijdens deze wandeling door de Aurlandsdalen.

Lengte: 16.5 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconAurlandsdalen GPX tracklogAurlandsdalen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy