Wandelen naar de Kjenndalsbreen bij Loen - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconKjenndalsbreen GPX tracklogKjenndalsbreen KML tracklog

Nadat we de Brenndalsbreen bezocht hebben, rijden we verder over de Fv723. We rijden naar de parkeerplaats van de Kjenndalsbreen aan het einde het dal bij Loen. De Fv723 eindigt bij een restaurant aan de oever van Lovatnet. Een kleine asfaltweg loopt door naar de parkeerplaats van de Kjenndalsbreen. Deze weg is een stuk beter onderhouden dan de weg naar de Brenndalsbreen. We betalen de entree door geld in een enveloppe te doen en rijden door naar het einde van de weg. De weg is grotendeels geasfalteerd. Alleen het allerlaatste stuk van de weg is een zeer goede gravelweg. Op de brug staan we met de auto even stil om van een schitterend uitzicht te genieten. Met een gewone auto is het bereiken van deze parkeerplaats in ieder geval geen probleem.

We nemen onze rugtassen mee en volgen het wandelpad. Een groot deel van de wandeling is een zeer goed aangelegd wandelpad. Het brede wandelpad gaat naar een uitzichtpunt waar je een leuk uitzicht over de Kjenndalsbreen hebt. Een alternatief is een klein wandelpad aan de linkerkant van het aangelegde pad. Hier loopt je over en tussen rotsen naar een beter uitkijkpunt. Volg het uitgelopen wandelpad tot je het bord tegenkomt waarop vermeld staat dat je niet verder mag lopen. Wij zijn nog een heel klein stuk door gewandeld om een schitterend uitzicht te hebben over de Kjenndalsbreen. Na genoten te hebben van het ijs en de enorme watervallen vanaf de gletsjer, wandelen we terug naar de parkeerplaats. We nemen ongeveer het zelfde wandelpad terug door de schitterende natuur rondom de Kjenndalsbreen. Niet alleen de gletsjer is schitterend, maar zeker ook het dal waar de Kjenndalsbreen in ligt.

Kijk af en toe eens om je heen als je naar de Kjenndalsbreen wandelt. De Kjenndalsbreen is een populaire gletsjer vanwege de lengte van het wandelpad. Binnen 10 minuten heb je een schitterend uitzicht over de Kjenndalsbreen bij Loen in Noorwegen.

Lengte: 1.5 km
Hoogteverschil: 30 m

Gallery iconTop iconKjenndalsbreen GPX tracklogKjenndalsbreen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy