Rondwandeling bij Høvringen in Rondane Nasjonal Park - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconHovringen GPX tracklogHovringen KML tracklog

Het oudste nationale park van Noorwegen is Rondane Nasjonal Park. Rondane Nasjonal Park ligt tussen de snelwegen E6, 29 en 27 ten zuiden van Dombås en ten oosten van Otta. De wandeling die voor vandaag op het programma staat begint in de populaire wintersport plaats Høvringen. Vanaf de E6 naar het zuiden nemen we de afslag naar Høvringen en parkeren onze auto op een grote parkeerplaats midden in het dorp. De wandeling die we willen wandelen is 19 km lang en gaat naar de Peer Gynt Hutte.

We beginnen onze wandeling over de asfaltweg naar het begin van de wandeling. Waar de asfaltweg een bocht maakt, wandelen wij rechtdoor de onverharde weg op. We wandelen langs Høvringensåa omhoog met schitterende uitzichten over het dal voor ons. De wolken waaien over en het uitzicht wordt achter ons steeds beter. Alleen willen de wolken tussen de bergen voor ons nog niet echt wegwaaien. Maar we hebben nog een lange wandeling voor de boeg, dus de wolken hebben nog even de tijd om weg te waaien.

Voorlopig wandelen we over een erg goed onderhouden wandelpad met schitterende uitzichten en door schitterende natuur. We zijn onder de indruk van Rondane Nasjonal Park bij Høvringen. Over de kleine beekjes zijn kleine bruggen gebouwd maar na ongeveer 3 km komen we bij een grote rivier die we over moeten steken. Je kunt wel raden dat daar nou net geen brug ligt. Gezien we in de lente zijn en er nog veel smelt water van de berg afkomt, is de rivier te diep om met droge voeten over te steken. We hebben ook geen handdoek of extra schoenen bij ons, dus het is voor ons onmogelijk om de rivier over te steken. Ook is de stroming wel erg sterk om hier zonder stokken door heen te wandelen. We wandelen een stukje stroomopwaarts om te kijken of hier misschien een ondieper stuk in de rivier zit. Maar ook dat is niet het geval. Er zit voor ons, hoe jammer het ook is, niks anders op dan om te keren en terug naar de auto te wandelen. We wandelen door de overweldigende natuur terug naar de parkeerplaats en besluiten ergens anders te gaan wandelen.

Wat een lange mooie dagtocht had moeten zijn, werd een korte wandeling door de schitterende natuur bij Høvringen in Rondane Nasjonal Park. Waarschijnlijk is in het najaar de rivier wel goed over te steken. Maar na weken van regenval en smeltwater was voor ons de rivier te diep en snelstromend om zonder extra materiaal over te steken. Wellicht proberen we het de volgende keer in Noorwegen in het najaar om deze wandeling naar de Peer Gynt Hutte nog een keer te wandelen.

Lengte: 6 km (geplande rondwandeling 19 km)
Hoogteverschil: 200 m (geplande rondwanddeling: 250 m)

Gallery iconTop iconHovringen GPX tracklogHovringen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy