Wandelen naar de top van de Mehø - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconMehoe GPX tracklogMehoe KML tracklog

We hebben een vakantiehuis gehuurd aan de E 6 tussen Dombås en Oppdal. Vanaf het vakantiepark kunnen we een wandeling maken naar de top van de Mehø. We hebben al een lange wandeling gemaakt in Rondane Nasjonal Park maar we willen ook graag naar de top van de Mehø wandelen. We wachten in het vakantiehuis tot het een uur droog lijkt te worden. We hebben een Noorse buienradar gevonden en bekijken wat de neerslag doet.

Tegen het begin van de avond lijkt het een uur droog. Gezien we in juni in Noorwegen zijn, blijft het lang licht en hebben we dus alle tijd om naar de top van de Mehø te wandelen. We trekken snel onze wandelschoenen aan en beginnen onze wandeling naar de Mehø. We klimmen vanaf het vakantiepark via een smal pad naar een vlakte. De bergen om ons heen en de wolken hoog boven in de lucht zijn spectaculair. De natuur rondom het wandelpad is bijzonder. Dit is een goed begin van een wandeling met uitzicht. We hebben echter niet zoveel tijd, gezien er wel meer regen voorspeld wordt.

We wandelen over het drassige wandelpad, hobbelen over stenen en balanceren over boomstammen richting de top van de Mehø. Het wandelpad wordt naar mate we dichterbij de Mehø komen steeds steiler. Het laatste stuk van de beklimming van de Mehø is enorm steil en het wandelpad is niet altijd even goed zichtbaar. We zoeken de beste route, zonder al te veel natuur te vernielen. Na een stevige klim staan we dan op de top van de Mehø. We worden beloond met een schitterend uitzicht over het dal richting Oppdal. Echt heel veel tijd om te genieten is er niet. Dikke, donker zwarte wolken komen over de bergen het dal in gewaaid.

We haasten ons naar beneden, maar op een kilometer of 2 voor onze vakantiewoning barst de regen los. Onze rugtassen krijgen hun regenjas aan en we wandelen snel over stenen en boomstammen terug naar het vakantiepark. Onze broeken zijn doorweekt, maar we hadden een schitterend uitzicht op de top van de Mehø.

De wandeling naar de top van de Mehø is niet lang, maar wel steil. Het wandelpad wordt naar mate je dichter bij de top komt steeds steiler. Het alternatief voor de top van de Mehø is een rondwandeling om de berg heen. Trek bij deze wandeling goede, hoge, waterdichte schoenen aan. Het wandelpad is drassig.

Lengte: 6.5 km
Hoogteverschil: 270 m

Gallery iconTop iconMehoe GPX tracklogMehoe KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy