Rondrijden door de omgeving van het Lærdal - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map icon

Op een regenachtige dag in het Lærdal wachten we geduldig op wat droger weer. We hebben de afgelopen dagen al behoorlijk wat kilometers gewandeld, dus op zich komt deze rustdag niet heel verkeerd uit. Toch willen we wel graag wat van de omgeving van het Lærdal zien. De Noorse buienradar voorspelt dat het aan het begin van de avond weer droger wordt, dus we eten vroeg.

Na ons avondeten lijkt het inderdaad droog te worden. We besluiten de natuurlijke omgeving van het Lærdal te gaan bekijken. Vanaf onze vakantiewoning rijden we naar het zuiden over de E16. Waar de E 16 en de 52 kruisen, blijven we de E16 volgen. Onderweg zijn we op zoek naar parkeerplekken om de omgeving goed te bekijken, maar deze zijn redelijk schaars. Toch kunnen we af en toe de auto even langs de kant van de weg zetten om van een geweldig uitzicht te genieten.

Waar de E 16 de 53 kruist slaan we af naar de 53. Net boven het skigebied stoppen we op de eerste echte parkeerplaats die we tegen komen. Het dorpje Tyin-Filefjell is een populaire wintersport plaats bij he Lærdal. In de zomer is er in Tyin-Filefjell echter weinig te doen. Langs het ontzettend grote meer Tyin rijden we verder richting Øvre Årdal. We rijden terug richting de bergen waar de wolken op een ontzettend mooie manier overheen komen vallen. Er is geen verkeer op de weg, dus stoppen we op de weg om van dit schitterende uitzicht te genieten.

Øvre Årdal is een leuk gelegen plaatsje aan stuwmeer Årdalsvatnet. We vinden het wel jammer dat ze grote flatgebouwen hebben gebouwd aan de rand van het dorp. Dit doet echt afbreuk aan het uitzicht van Øvre Årdal. Over een randweg rijden we langs Lægreid. Langs de Songefjorden rijden we door tunnels weer richting Lærdalsøyri. Dan rijden we voor ons op een bekende weg terug naar onze vakantiewoning achter in het Lærdal. Onderweg stoppen we nog even bij de Staafkerk van Borgund. De staafkerk van Borgund is rond 1200 gebouwd en is daarmee een van de oudste staafkerken in Noorwegen. Wij vonden de staafkerk van Borgund leuker van de staafkerk van Lom, vanwege de locatie en de ligging van de kerk.

Deze rondrit geeft een ontzettend goede indruk van de omgeving van het Lærdal.

In het Lærdal hebben we twee ontzettend mooie wandelingen gemaakt. In het menu links vind je de wandlevervlagen van de wandelingen inclusief de tracklogs

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy