Wandelen naar de Brenndalsbreen bij Olden - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconBrenndalsbreen GPX tracklogBrenndalsbreen KML tracklog

Vanuit Olden rijden de meeste mensen over de FV724 helemaal naar achter in het dal, naar de Briksdalbreen. Ook een leuke wandeling, maar halverwege ligt nog een mooie gletsjer. Wij parkeren onze auto bij een boerderij en wandelen naar de Brenndalsbreen. Er staat dat je moet betalen voor het parkeren, maar de enveloppen om het geld in te stoppen zijn op, dus we beginnen maar gewoon aan de wandeling.

We wandelen langs een groot huis en wandelen het bos in. We nemen het brede bospad aan de rechterkant. Het wandelpad stijgt behoorlijk snel, maar is zeer goed te bewandelen. Tijdens de wandeling moeten we wat hekken door. Maar in ongeveer een half uur zijn we bij het hoogste punt aangekomen. Net voorbij het hoogste punt hebben we ons eerste mooie uitzicht over de Brenndalsbreen.

We dalen over de onverharde weg af en wandelen tussen de koeien door naar een grote open vlakte. Er staan hier, op deze verlaten plek, een aantal auto’s. Later zien we de eigenaren van deze auto’s op de gletsjer lopen. We wandelen het open veld over en wandelen de bossen in. Hier is het wandelpad wat minder comfortabel door de stenen onder het gras. Het wandelpad door het bos is op zich wel leuk en binnen korte tijd staan we op de morenen van de Brenndalsbreen. We steken her en der een paar kleine stroompjes over en wandelen een stukje in de richting van de Brenndalsbreen. Het einde van de Brenndalsbreen is te ver om naar toe te wandelen in de tijd die wij deze dag nog hebben. Bovendien is het niet echt heel erg veilig om over de morenen van een gletsjer te wandelen. En we hebben beide ook geen behoefte om onder een gletsjer te staan.

We merken dat het uitzicht niet heel veel beter wordt, dus we beginnen aan de terugweg. Ook is het begonnen met regenen. En om niet helemaal verzopen terug te komen bij de auto, gaan we snel terug en schuilen her en der onder een boom. We wandelen over de zelfde weg als de heenweg naar de Brenndalsbreen bij Olden. Al snel staan we weer bij onze auto. De bui is overgewaaid en de zon schijnt weer heerlijk aan de hemel. We hebben een enveloppe onder de ruitenwisser. Kennelijk zijn de eigenaren op de hoogte gesteld van het vermissen van de enveloppen. We rijden naar het huis en betalen netjes ons parkeergeld voor de wandeling naar de Brenndalsbreen.

De wandeling naar de Brenndalsbreen is niet moeilijk en vrij kort. Het grootste deel van de wandeling gaat over onverharde boswegen. Het eindpunt van deze wandeling is zelf in te vullen. Je kunt helemaal naar de Brenndalsbreen wandelen, maar of dat verstandig is. De parkeerplaats is, net als bij de Briksdalbreen, een betaalde parkeerplaats. Zorg voor genoeg contant geld als je deze wandeling wil doen.

Lengte: 7 km
Hoogteverschil: 200 m

Gallery iconTop iconBrenndalsbreen GPX tracklogBrenndalsbreen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy