Uitkijken over Geiranger vanaf Dalsnibba en varend door het Geirangerfjord naar Hellesylt - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map icon

Geiranger is een klein toeristisch dorp gelegen aan het Geirangerfjord in de provincie Møre og Romsdal. Onderweg van Loen naar Hareid kamen we door dit toeristische dorp. Vlak voor we in Geiranger aankomen, nemen we de tolweg naar Dalsnibba. Het is behoorlijk bewolkt, maar we hopen boven op Dalsnibba een mooi uitzicht te hebben op Geiranger. Over een leuke bergweg rijden we naar de grote parkeerplaats op Dalsnibba. Het is ijskoud als we boven staan, maar het uitzicht is schitterend. Ondanks de wolken hebben we af en toe een schitterend uitzicht over Geiranger.

We rijden over de leuke tolweg naar beneden en rijden door naar Geiranger. Onderweg stoppen we nog op een lager gelegen uitzichtpunt waar we een schitterend uitzicht hebben over de een leuke vallei met op de achtergrond Geiranger. In Geiranger parkeren we de auto bij de ferry terminal waar we wachten op de veerboot naar Hellesylt. In het dorp Geiranger zijn verschillende winkels en restaurantjes waar je als toerist je tijd kunt doden als je op de veerboot moet wachten. Wij hebben tijdens het wachten heerlijk op een bankje op de kade gezeten, kijkend naar de enorm grote cruise schepen voor de kust van Geiranger. Bijna elke cruise door Noorwegen stopt in Geiranger en op het moment dat wij er waren lagen er 6 grote cruise schepen voor de kust te wachten.

Op de boot van Geiranger naar Hellesylt wordt ontzettend veel leuke informatie verteld over het Geirangerfjord en zijn omgeving. Er staan verschillende oude huizen op plekken waar je ze niet verwacht. Ook de verschillende watervallen tijdens de anderhalf uur durende bootreis zijn schitterend. De natuur rondom het Geirangerfjord is schitterend. Gezien Geiranger aan het Geirangerfjord ligt is voor veel toeristen de veerboot naar Hellesylt of naar Valdal noodzakelijk. Wordt door de ferry dienst een leuke draai gegeven aan deze boottochten door de vele informatie die gegeven wordt. Wij vonden deze boot reis in ieder geval erg leuk. Vanaf Hellesylt rijden we verder door prachtige natuur naar Hareid.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy