Rijden over de 55 door Jotunheimen Nasjonal Park - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map icon

Op de reisdag van Dombås naar Lærdal rijden we langs het populaire Jotunheimen Nasjonal Park in Noorwegen. Tijdens deze rondreis hebben we geen tijd om in Jotunheimen te wandelen, dus verkennen we het Nationale Park met de auto voor een volgende vakantie. In Jotunheimen Nasjonal Park zijn genoeg mogelijkheden om te wandelen.

De eerste plek waar we stoppen is de houten staafkerk bij Lom. Deze staafkerk is een van de oudere houten kerken in Noorwegen en is zeer populair bij toeristen vanwege zijn ligging aan een toeristische route. De staafkerk van Lom is vermoedelijk rond 1160 gebouwd en is meerdere malen gerestaureerd. Elk jaar stoppen de vele toeristen om deze staafkerk van Lom te bezoeken. De staafkerk van Lom is van de buitenkant schitterend om te zien. En we nemen de tijd om rustig om de staafkerk van Lom heen te wandelen. We hebben geen zin om entree voor de kerk te betalen, dus de binnenkant van de kerk hebben we niet bezocht.

Na een lunch pauze verlaten we de staafkerk van Lom en rijden we verder over de 55 richting Skjolden. We stoppen op deze snelweg regelmatig om de schitterende bergen van Jotunheimen Nasjonal Park te bekijken. Langzaam door de schitterende natuur rijden we de bergpas over en staan we aan de rand van Jotunheimen Nasjonal Park. Helemaal op de top van de Sognefjell pas hebben we nog wel een leuke korte wandeling uitgezocht, maar we worden verrast door een langlaufwedstrijd. Het wandelpad ligt nog onder meters sneeuw, dus we besluiten de wandeling maar uit te stellen tot een volgende keer in Noorwegen.

Tijdens de autoreis over de 55 langs Jotunheimen wordt het weer langzaam een beetje beter en worden de uitzichten steeds een beetje beter. Tegen de tijd dat we naar beneden rijden, kunnen we de meeste bergtoppen weer zien. Dan rijden we helemaal naar beneden naar Skjolden en door naar Lærdal. Jotunheimen Nasjonal Park blijft op ons verlanglijstje staan voor een wandeling.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy