Wandelen naar de Bødalsbreen bij Loen - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconBodalsbreen GPX tracklogBodalsbreen KML tracklog

Bij Loen zijn een aantal korte wandelingen naar gletsjers die we graag willen wandelen. Op de volle dag die we in Loen te besteden hebben, rijden we van Loen de Fv723 op. Op deze smalle weg schiet rijden niet echt op. Regelmatig staan we stil voor tegenliggers omdat de weg gewoon niet breed genoeg is voor 2 auto’s. Gelukkig rijdt ook hier de lokale bevolking rustig.

Op de kruising waar we af moeten slaan naar de Bødalsbreen, staat een informatiehuis. Hier zien we dat de weg naar boven een tolweg is. Er staat een parkeerautomaat bij, maar we hebben niet genoeg kleingeld. Gelukkig zijn de bewoners van het huis er tegenover voorbereid op toeristen. Ze vertellen dat er elk dag minimaal 10 mensen komen wisselen en ze daarom wat wisselgeld in huis hebben. We bedanken de bewoners hartelijk en halen een kaartje uit de automaat.
De weg naar boven is een grote uitdaging. De weg is enorm smal, steil en slecht. Sommige stukken asfalt zijn verandert in gravel weg. Na een half uur over deze spannende weg zijn we eindelijk boven. We parkeren onze auto op de grote parkeerplaats en gaan aan de wandel.

We wandelen door de weilanden naar de brug en steken het water over. Vanaf hier wandelen we over een leuk klein wandelpad door het bos naar de open vallei van de Bødalsbreen. Al vrij snel hebben we al een uitzicht op de Bødalsbreen. We wandelen echter nog wel een stuk verder het dal in om een beter uitzicht op de Bødalsbreen te krijgen. Bij elke wandeling naar gletsjers kom je op het punt dat het uitzicht niet beter gaat worden, tenzij je helemaal onderaan de gletsjer staat. Ook bij de Bødalsbreen is dit het geval en tevens het eindpunt van onze wandeling. De zon wint het van de wolken en terwijl wij staan te genieten van het uitzicht, schijnt de zon ineens vol op de Bødalsbreen. We hebben een schitterend uitzicht over de Bødalsbreen in de zon.

Na dit mooie uitzicht besluiten we terug te wandelen richting de auto. Door dit schitterende dal bij de Bødalsbreen met watervallen en ijsvelden wandelen we klauterend over de stenen terug naar de parkeerplaats en rijden we de spannende weg weer naar beneden.

De wandeling naar de Bødalsbreen is kort, maar zeker de moeite waard. De weg omhoog is een tolweg, dus zorg voor genoeg muntgeld voor de automaat. De weg omhoog is wel te bereiden met een gewone auto, maar het is niet de beste weg naar boven.

Lengte: 5.5 km
Hoogteverschil: 50 m

Gallery iconTop iconBodalsbreen GPX tracklogBodalsbreen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy