Wandelen naar de Melshornet bij Hareid - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconMelshornet GPX tracklogMelshornet KML tracklog

Een wandeling die Marjolijn graag wilde doen met Sandra en Marko is de wandeling naar de top van de Melshornet. De Melshornet is een berg tussen Hareid en Ulset op het eiland Hareidlandet vlakbij Ålesund. We beginnen de wandeling op een kleine parkeerplaats aan de Fv35 in het gehucht Ulset.

De wandeling begint op een gravel weg en wandelt in eerste instantie nog gestaag omhoog. Bij een leuk uitzichtpunt over de omgeving van Ulset nemen we het steile pad aan de linkerkant. Het steile pad is door waterschade her en der niet heel erg goed begaanbaar, maar gestaag wandelen we omhoog. Op het open veld wandelen we om de plassen en drassige stukken van het wandelpad heen, maar met elke stap omhoog wordt het uitzicht over Hareidlandet steeds mooier. Hoe dichter we bij de top van de Melshornet komen, hoe verder weg hij lijkt. En over een uitgelopen wandelpad wandelen we het laatste steile stuk naar de top van de Melshornet. Bovenop komen we bij een soort altaar. Marjolijn verteld dat elk jaar een kerkdienst op de top van de Melshornet gehouden wordt.

We nemen ruim de tijd om te genieten van een schitterend uitzicht over Hareidlandet, Ulset, Hareid en Ålesund. Ook kunnen we vanaf de top van de Melshornet Runde zien. Runde is bekent om zijn grote kolonie papegaaiduikers. We lunchen boven op de Melshornet onder het genot van een schitterend uitzicht. We kunnen vanaf de top van de Melshornet afdalen naar Hareid, maar daar hebben we geen auto staan. Dus we nemen hetzelfde wandelpad terug naar Ulset. Onderweg komen we verschillende andere wandelaars tegen. De wandeling naar de Melshornet is een van den populaire wandelingen op het eiland Hareidlandet in Noorwegen.

De wandeling naar de top van de Melshornet is niet heel erg lang als je in Ulset begint, maar het wandelpad er naar toe is erg steil. Ook zijn sommige stukken iets minder begaanbaar. Goede schoenen met een goed profiel zijn zeker aan te raden tijdens de wandeling naar de Melshornet.

Lengte: 6.5 km
Hoogteverschil: 550 m

Gallery iconTop iconMelshornet GPX tracklogMelshornet KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy