Wandelen door Fokstumyra Natural Reserve - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconFokstumyra GPX tracklogFokstumyra KML tracklog

Na de wandeling over Kongsvoll rijden we naar Fokstumyra Natural Reserve. Vanaf de E 6 ten noorden van Dombås nemen we de afslag naar het treinstation Fokstua. Via ene onverharde weg komen we uit bij de parkeerplaats van Fokstumyra Natural Reserve. We parkeren onze auto op de grote lege parkeerplaats. Op de informatieborden bekijken we de wandelmogelijkheden. We kiezen voor een kleine rondwandeling door de Fokstumyra Natural Reserve.

De wandeling begint op een vlonderpark waar we richting het spoor wandelen. Net Fokstumyra Natural Reserve ligt aan de andere kant van het spoor, dus door de kleine tunnel wandelen we het Natural Reserve in. We besluiten de wandeling met de klok mee te wandelen. Over stukken vlonder pad en stukken drassige wandelpaden komen we op de open vlakte van Fokstumyra Natural Reserve. De klim in de uitkijktoren geeft een schitterend uitzicht over dit schitterende Fokstumyra Natural Reserve. Het volgende stuk van de wandeling gaat wel is waar over een vlonder pad, maar dit staat onder water. Het water staat kennelijk hoger dan normaal. We houden de bovenkant van onze schoenen nog net droog. We steken het water over en wandelen het moeras gedeelte van de wandeling in.

Aan de westkant van Fokstumyra Natural Reserve was een vlonder pad zeer welkom geweest. We omzeilen de diepste plassen, maar door de drassige bodem zakken we regelmatig tot onze enkels weg. Het wandelen is zwaar en wordt vervelend. Het uitzicht over het meer is wel leuk, maar we hebben alleen maar oog voor de zoektocht naar het beste stukje wandelpad. Ook waren op sommige stukken boomstammen gewenst. We wandelen zo goed als we kunnen naar de andere kant van het meer. We steken het meer weer over en wandelen langs een ontzettend leuk, mooi beekje terug naar de ingang van Fokstumyra Natural Reserve. Het wandelpad blijft drassig, maar we staan in ieder geval niet meer tot onze enkels in het water.

Fokstumyra Natural Reserve is een schitterend park om doorheen te wandelen. Wij hadden alleen de pech dat, in de periode wij daar waren, er enorm veel regen is gevallen. Daardoor stonden vlonder paden onder water en was het moeras gedeelte een ondiep meer. Wij hebben er jammer genoeg weinig vogels en andere beesten gezien, maar het Fokstumyra Natural Reserve staan bekent om zijn wild. Trek in ieder geval hoge, waterdichte schoenen aan als je door Fokstumyra Natural Reserve wil gaan wandelen.

Lengte: 7 km
Hoogteverschil: geen

Gallery iconTop iconFokstumyra GPX tracklogFokstumyra KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy