Wandelen en muskusossen bekijken bij Kongsvoll in Dovrefjell - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconKongsvoll GPX tracklogKongsvoll KML tracklog

Vanuit Dombås rijden we een stukje naar het noorden om de auto te parkeren bij Hotel Kongsvold Fjeldstue. Er is een stuk gravel naast de E 6 waar je aan het begin van de wandeling kunt parkeren, zonder op het terrein te staan van het hotel. We houden het weer goed in de gaten, maar het is droog, dus de wandelschoenen gaan aan en de rugtassen gaan op.

We steken de weg over en dalen een klein stuk af naar de brug over de Svåne over. Dan begint de echte klim omhoog. Via een steil, maar breed wandelpad wandelen we rustig naar boven. We hopen vandaag muskusossen te zien tijdens de wandeling door Kongsvoll in Dovrefell. Vlak voor we boven zijn wandelen we door de laatste sneeuwresten heen van de winter. En ineens staan we boven op een enorme open vlakte. We hebben een waanzinnig uitzicht over de bergen rondom Kongsvoll. Vanaf deze vlakte kunnen we het weer in ieder geval goed in de gaten houden.

Met het uitzicht op de rivier Kaldvella wandelen we verder over de Kongsvoll. Al snel spot Marko de eerste muskusos in de Kaldvella. Verschuild achter de bomen wandelt de muskusos rustig het water van de rivier in om te drinken. Het beest is enorm ver weg, maar met een telelens en een verrekijker kunnen we deze mannetjes muskusos zeer goed bekijken. Na een tijd de muskusos gevolgd te hebben, wandelen we verder langs de Kaldvella over de Kongsvoll.

Links van het wandelpad staan een aantal wandelaars naar boven te kijken. We zien een grote kudde muskusossen grazen op de helling van de berg. We nemen weer ruim de tijd om deze enorme muskusossen te bekijken. Deze zijn wat dichterbij, dus ook zonder telelens zijn deze enorme beesten goed zichtbaar.

Door de schitterende natuur van de Kongsvoll wandelen we veder. We komen aan bij een schuilhut wat voor ons het eindpunt is van de wandeling. Na een korte pauze wandelen we terug naar de parkeerplaats en laten de schitterende natuur van Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark in Noorwegen achter ons. Op de terugweg staan de muskusossen nog steeds op de berghelling te grazen en stoppen we nog even om deze ontzettend grote beesten te bekijken.

Deze wandeling door Dovrefjell-Sunndalsfjella Nasjonalpark bij Kongsvoll is schitterend. De natuur is mooi, de uitzichten zijn adembenemend en er is een grote kans dat je muskusossen ziet. Omdat we nog een wandeling wilden doen, zijn we gestopt bij de schuilhut. Het is echter mogelijk om nog veel verder over de Kongsvoll te wandelen.

Lengte: 11 km
Hoogteverschil: 250 m

Gallery iconTop iconKongsvoll GPX tracklogKongsvoll KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy