Rondwandeling bij Ulset via Almen op Hareidslandet bij Hareid - Wandelen in Noorwegen

Noorwegen vlag
Gallery icon
Map iconUlset-Almen GPX tracklogUlset-Almen KML tracklog

Na de regen in de ochtend willen we graag nog een leuke korte wandeling maken vanuit Ulset op Hareidlandet bij Hareid in Noorwegen. We hebben een leuke rondwandeling gevonden en hopen dat het niet meer gaat regenen. We nemen de auto en rijden over de Fv35. We parkeren onze auto op een parkeerplaats aan de Fv35 aan de oever van Snipsøyrvatnet. Snipsøyrvatnet is een van de grootste meren op Hareidlandet en ligt aan de plaatsen Ulset, Snipsøyr, Nesset, Røyset en Kråkholen.

Gezien er geen wandelpaden parallel aan de Fv35 liggen, zijn we genoodzaakt het eerste stuk van de wandeling langs de Fv35 te wandelen. We hebben tussen de bomen door wel een schitterend uitzicht over de Snipsøyrvatnet. En de Fv35 is geen drukke weg, dus we komen weinig auto’s tegen. In de bocht waar de Fv35 afbuigt, richting de 61, Hareidsvegen, slaan wij links af. We wandelen een doodlopende weg in.

Aan het einde van de asfaltweg wandelen we door een hek verder op een gravel weg. De weg gaat gestaag omhoog richting het uitzichtpunt over Almen, het Vartdal en de oceaan. De gravelweg loopt helemaal naar de top van het uitzichtpunt. Vlak voor we boven zijn is nog een klein uitzichtpunt over Snipsøyrvatnet en Hareidlandet. Met een schitterend uitzicht schuilen we hier onder een boom voor de regen.

Op het uitzichtpunt is het droog en hebben we een schitterend uitzicht over de verschillende eilanden voor de kust bij Ålesund. We houden een korte pauze voor we afdalen richting Almen. Het wandelpad naar beneden naar Almen is ontzettend steil. We zijn ergens blij dat we aan de kant van Ulset zijn begonnen met wandelen. Onderweg proberen we de Noorse houten informatieborden te ontcijferen, maar echt ver komen we niet. Noors beheersen we daarvoor echt niet goed genoeg. We besluiten Marjolijn later te vragen wat er op de borden staat.

In Almen wandelen we langs de kust op het eiland Hareidlandet met schitterende uitzichten verder over een asfalt weg. Onderweg zien we schitterende wilde lente bloeiers langs de weg. Ook is de kustlijn van Noorwegen bij Ålesund schitterend. De eilanden met hun hoge bergen rijzen uit de zee. Bijna elk eiland voor de kust van Noorwegen is bewoond en boten varen af en aan naar de verschillende eilanden. Ook zien we in de zee veel zalm en mossel kwekerijen.

Bij het gehucht Kåvika slaan we linksaf en wandelen door een kleine tunnel verder. Door de weilanden wandelen we terug naar de Fv35. Onderweg schuilen we nog een keer achter grote coniferen voor de regen voor we terug wandelen naar de auto. We wandelen langs de grote koeienboerderij, de schietbaan en oude leuke huizen. Elke generatie bouwt op hetzelfde stuk land zijn eigen huis. Op sommige erven zie je drie of vier huizen die allemaal uit verschillende tijden stammen.

De rondwandeling wandeling bij Ulset naar Almen is ontzettend mooi om te doen. De uitzichten over de kust van Noorwegen zijn spectaculair. Ook de natuur rondom de wandeling is erg mooi. Jammer genoeg gaat de wandeling wel voor het overgrote deel over asfaltwegen. Echter op Hareidlandet zijn in dit stuk weinig wandelpaden aangelegd. We hebben onderweg geen eetgelegenheden gezien.

Lengte: 12 km
Hoogteverschil: in totaal ongeveer 200 m

Gallery iconTop iconUlset-Almen GPX tracklogUlset-Almen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy