Rondwandeling door Kampina - Vakantie in Noord-Brabant

Nederland vlag
Gallery icon
Map iconKampina GPX tracklogKampina KML tracklog

Vroeger kwamen we regelmatig in Kampina. Door een verhuizing woonden we verder weg en komen we eigenlijk nooit meer in Kampina. Op een zondag ochtend hebben we zin in een lange wandeling en besluiten we naar Kampina bij Boxtel te rijden. We parkeren onze auto op de kruising van de Roond en de Huisvennen.

We wandelen langs het monument naar het Kogelvangersven. Hier genieten we even van het uizicht voor we door het bos verder wandelen naar het Meeuwenven. Het wandelpad langs het Meeuwenven is behoorlijk drassig. Dit mede door de grote hoeveelheid regen in oktober. We lopen door de mooie bossen van Kampina door naar het Palingven. Hier komen we een grote kudde koeien tegen die ons verbaasd aankijken. Het is weliswaar zondag, maar de zon schijnt niet en het is eigenlijk wel koud.

We wandelen door naar het Belversven waar we in de open heide velden terecht komen. Uit ervaring weten we dat dit stukje Kampina erg mooi is als de heide bloeit, maar dat is in november niet het geval. Wij genieten nu meer van de paddenstoelen die overal groeien. We steken het heide veld over en lopen richting de Logt weer naar de bossen van Kampina toe.

We wandelen langs het overstroomgebied van de Beerze. Je kunt alleen maar om het overstroomgebied van de Beerze lopen en er niet doorheen. We wandelen verder langs open velden en bossen en komen uiteindelijk uit bij de Beerze. Het volgende stuk van de wandeling volgen we de Beerze en lopen via smalle wandelpaden door het ontzettend mooie Kampina.Een maal weer op een groter wandelpad slaan we rechtsaf en besluiten ook de kleine Aa nog te volgen. We wandelen verder tot we de blauwe route tegenkomen. Deze volgen we langs de Kleine Aa. Het laatste stuk van de kleine Aa is de afgelopen jaren weer in zijn originele staat teruggebracht. Al kronkelend loopt de kleine Aa door het landschap. Aan het einde van de kleine Aa lopen we via het Loo en de Huisvennen weer terug naar de parkeerplaats. Moe maar voldaan zijn we weer bij de auto. We hebben Kampina in een dag gelopen.

Wie een goede indruk wil krijgen van Kampina kan dit doen in 21 km. Natuurlijk is het niet mogelijk om heel Kampina in een dag te zien, maar je ziet zeker de mooiste stukken van dit natuurgebied.
Kampina is een zeer mooi natuurgebied vlakbij ’s Hertogenbosch, Tilburg, Eindhoven en Boxtel. Er zijn een aantal parkeergelegenheden rondom het natuurgebied. Wij hebben altijd met veel plezier door Kampina gewandeld en zullen dit in de toekomst zeker nog wel een paar keer doen.

Lengte: 21 km

Kijk hier voor kaarten en gidsen om te wandelen en fietsen in Noord-Brabant.

Gallery iconTop iconKampina GPX tracklogKampina KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy