Wandelen op de Veluwe - Vakantie in Gelderland

Nederland vlag
Gallery icon
Map icon

Omdat de Veluwe voor ons om de hoek is en door onze hobby Geocaching zijn we hier vaak te vinden. We hebben dan ook al heel wat kilometers wandelend door gebracht op de Veluwe.

De Veluwe is het grootste laaglandnatuurterrein van noordwest-Europa, en is ongeveer 1000 km² groot. Het ligt grofweg tussen de plaatsen Arnhem, Dieren, Apeldoorn, Hattum, Harderwijk, Barneveld, Ede en Wageningen. De Veluwe moet niet verward worden met het nationale park de Hoge Veluwe wat slechts 55 km² groot is.

Grote delen van de Veluwe bestaan uit stuwwallen uit de Saale-ijstijd. De hoogste stuwwal, en tevens het hoogste punt van de Veluwe, ligt bij het Rozendaalse veld en is 110 meter hoog. Verder zijn er diverse beken te vinden op de Veluwe, zoals bijvoorbeeld het Renkums Beekdal waarvan een aantal foto's hieronder zijn te zien. Nationaal Park Veluwezoom en de Posbank horen ook bij de Veluwe, hiervoor maken we binnenkort een eigen pagina.

Er zijn veel mogelijkheden om te wandelen op de Veluwe. Bij de diverse bezoekerscentra kun je informatie krijgen over het gebied en vind je lange en korte uitgezette wandelingen. En mocht je geen zin hebben om te gaan wandelen, dan zijn er ook nog genoeg fietsroutes om de Veluwe te verkennen. Nationaal Park de Veluwezoom ligt in de buurt , net als Burgers' Zoo in Arnhem, het dolfinarium in Harderwijk, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, de Apenheul en de Koningin Juliana Toren in Apeldoorn.

Kijk hier voor kaarten en gidsen om te wandelen en fietsen op de Veluwe.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy