Wandelen in de Veluwezoom en op de Posbank - Vakantie in Gelderland

Nederland vlag
Gallery icon
Map icon

Nationaal park Veluwezoom ligt in de provincie Gelderland en is ongeveer 5000 hectare groot. Het gebied is eigendom van en wordt beheerd door de vereniging Natuurmonumenten. De Veluwezoom ligt grofweg tussen Arnhem en Dieren, met een bezoekerscentrum vlakbij Rheden. Het park maakt onderdeel uit van de Veluwe.

Nationaal park Veluwezoom bestaat uit bos, heide, stuifzand en landgoederen met landbouwgrond. Het noordelijk deel en meest natuurlijk deel bestaat uit bossen, waaronder Imbosch en Onzalige Bosch. Verder vind je er het Rozendaalsche veld en de Rhedense Heide en Posbank, waar de meeste foto's op deze pagina zijn genomen. Hier bevindt zich ook Paviljoen de Posbank. In het Rozendaalsche veld is ook een honden losloopgebied. In het zuidelijk deel worden landgoederen in stand gehouden en op ecologische wijze graan verbouwd.

In de Veluwezoom zijn diverse wandelroutes uitgezet. Informatie hierover is te vinden bij het bezoekerscentrum. Goede startpunten zijn het bezoekerscentrum, Paviljoen de Posbank of de parkeerplaatsen langs de Beekhuizenseweg. Nationaal Park de Hoge Veluwe ligt in de omgeving, net als Burgers' Zoo in Arnhem, Ouwehands Dierenpark in Rhenen, de Apenheul en de Koningin Juliana Toren in Apeldoorn.

Kijk hier voor kaarten en gidsen om te wandelen en fietsen in de Veluwezoom en op de Posbank.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy