Wandelen over de Boschplaat - Vakantie op Terschelling

Nederland vlag
Gallery icon
Map iconBoschplaat GPX tracklogBoschplaat KML tracklog
Wie wil weten hoe Terschelling eruit zag voor de mens naar het eiland kwam, moet een bezoekje brengen aan de oostkant van Terschelling, de Boschplaat. In dit Europese natuurgebied lopen een paar wandelpaden door dit mooie stuk natuur. Het natuurgebied is bijzonder vanwege zijn Slenken. De kleigrond en zoutwaterstromen zorgen voor een gevarieerde natuur. Ongeveer 65 verschillende soorten vogels leven in de Boschplaat. Daarnaast groeien er op de Boschplaat op Terschelling verschillende bijzondere plantensoorten.
We parkeren onze fiets tussen paal 19 en paal 20. We steken de duinen door en lopen de heen weg over het strand. We komen langs het drenkelingershuisje (Huske op e Slenk). We lopen door tot de Amelanderduin. Als het weer het toelaat, kun je vanaf Terschelling de vuurtoren van Ameland zien.
Vanaf hier lopen we door de Boschplaat terug richting de parkeerplaats voor de fiets. Als eerste lopen we langs de Derk Hoekstrastuifduin en vervolgens lopen we langs de Stuifduin. Het wandelpad is hier en daar wat drassig door veelvuldige regenval maar is wel goed begaanbaar. Tijdens de wandeling hebben we continue aan alle kanten ontzettend mooi uitzicht. Deze wandeling is voor de natuurliefhebber zeker de moeite waard!
Een deel van het gebied is van 15 maart tot 15 augustus niet toegankelijk vanwege het broedseizoen van verschillende vogels. Het wandelpad tussen de Boschplaat en de duinen is wel het hele jaar toegankelijk.

Lengte: ongeveer 19 km.
Hoogte verschil: geen.

Gallery iconTop iconBoschplaat GPX tracklogBoschplaat KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy