Wandelen in Montferland en het Bergherbos - Vakantie in Gelderland

Nederland vlag
Gallery icon
Map icon

Vlakbij de Duitse grens tussen Beek, Zeddam en 's-Heerenberg ligt een ontzettend mooi natuurgebied. Het heuvelachtige Montferland is een van de parken van Natuurmonumenten. Het Montferland is al van ver zichtbaar en wie over de A 3 naar Duitsland rijdt, komt er doorheen. Wie van wandelen houdt, moet er zeker stoppen voor een van de vele uitgezette wandelingen.
Het Montferland is een gevarieerd natuurpark. Door de ligging op de stuwwal is het natuurgebied gevarieerd in hoogte. Maar ook in vegetatie is het Montferland zeer gevarieerd. Grote stukken naaldbomen, dennenbomen, maar ook heide velden, zandvlakten en akkers zie je tijdens een wandeling door het Montferland. Door de diversiteit in vegetatie is er ook een grote diversiteit in dieren. Er leven in het Montferland ongeveer 70 verschillende soorten vogels. Maar ook dassen en reeën komen veelvuldig voor in het Montferland.
Het Montferland bestaat uit het Korterbos, de Galgenberg, het Bergherbos en Rijsberg. Natuurmonumenten heeft verschillende wandelroutes uitgezet in het Montferland. Maar er zijn ook ruiterpaden en mountainbike paden. Wandelaars hebben geen vergunning nodig om door het Montferland te wandelen. Mountainbikers en ruiters moeten op de daarvoor aangewezen paden blijven.

Wij hebben op een zonnige zaterdag een wandeling gelopen door het Montferland. Onze wandeling liep van 't Peekse door het Bergherbos naar Hoch Elten.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy