Wandelen van Herikhuizerveld via de Carolinahoeve naar de Posbank - Vakantie in Gelderland

Nederland vlag
Gallery icon
Map iconHerikhuizerveld_Carolinahoeve GPX tracklogHerikhuizerveld_Carolinahoeve KML tracklog

Omdat het op de Posbank op een zonnige zondag nogal druk is op de parkeerplaats, parkeren we onze auto ongeveer een kilometer verder op de parkeerplaats Herikhuizerveld. Deze parkeerplaats is dan wel klein, maar er is ruimte genoeg om onze auto te parkeren voor een leuke rondwandeling door het Nationaal Park Veluwezoom.
We steken de weg over en lopen links het bos in. Al snel komen we uit op het heideveld Rheder- en Wort-Rhederheide. Het eerste stuk van de wandeling laat al snel zien dat Nationaal Park de Veluwezoom ontzettend gevarieerd is en geweldige wandelmogelijkheden geeft. We hebben regelmatig een ander uitzicht. Bos, open stukken in het bos en heide wisselen zich af. Al zijn er geeb inkortmogelijkheden op dit stuk. Er zijn geen kortere paden dan het stuk wat we gelopen hebben. De paden die er liggen zijn of doodlopend of verboden toegang.
Als we bij de bosrand aankomen, gaan we rechtsaf en wandelen langs de bosrand verder. De eerste mogelijkheid om rechtsaf, om richting de Posbank te lopen, slaan we direct af. Anders wordt de wandeling wel heel erg lang. Na een lang stuk langzaam klimmen, komen we bij de parkeerplaats De Elsberg. Na een korte stop op een bankje lopen we langs de parkeerplaats weer verder. Na ongeveer 200 meter verlaten we de asfaltweg en slaan we linksaf een bospad op. Dit bospad leidt naar een bijzonder stukje bos. We lopen een stukje door het bos en genieten van het mooie bos.
We lopen bijna de meest logische route naar de Carolinahoeve. Bij de Carolinahoeve is het op deze zondagmiddag erg druk. Omdat de wandeling ook iets langer is dan gepland besluiten we om onze wandeling te vervolgen. Tussen lanen van bomen, fietspaden en bospaden vinden we een route naar de Posbank. De weg is redelijk logisch te vinden omdat er ook verschillende wandelpaden van de Carolinahoeve naar de Posbank lopen. Her en der besluiten we om af te wijken van de route die natuurmonumenten heeft uitgezet. Hierdoor komen we minder andere wandelaars tegen en lopen lekker rustig richting de Posbank. Het laatste stuk voor de parkeerplaats van het paviljoen de Posbank loopt door de onzalige bossen. Ook de Onzalige bossen is een leuk stukje bos om door heen te wandelen. Vanaf de parkeerplaats van het paviljoen de Posbank lopen we parallen aan de weg terug naar de parkeerplaats Herikhuizerveld.
De wandeling is gevarieerd in uitzichten, maar ook in wandelpaden. In Nationaal Park Veluwezoom is het soms onvermijdelijk om ruiterpaden of fietspaden te gebruiken als wandelaar. In de route kom je alle soorten wandelpaden tegen wat de wandeling gevarieerd maakt.

Lengte: 16 km
Hoogte verschil: Door het glooiende karakter van Nationaal Park Veluwezoom loop je kleine stukken op en neer.
Tijdens deze wandeling zijn enkele eet- en drink gelegenheden. Neem zelf genoeg eten en drinken mee, het kan in de zomer erg warm zijn op open heide velden.

Gallery iconTop iconHerikhuizerveld_Carolinahoeve GPX tracklogHerikhuizerveld_Carolinahoeve KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy