Wandelen van Terlet via de Loenermark naar de Posbank - Vakantie in Gelderland

Nederland vlag
Gallery icon
Map iconVeluwezoom GPX tracklogVeluwezoom KML tracklog

Op een zonnige zaterdag in januari is heel Nederland bedekt onder een laagje sneeuw. Hoewel het wel koud is, is het een ideale dag voor een leuke en afwisselende wandeling. Al vroeg parkeren we onze auto bij Terlet op de parkeerplaats.
Vanaf de parkeerplaats lopen we het wildrooster over richting de Heide. We wandelen door de sneeuw over een witte open vlakte en slaan de tweede weg linksaf. Als we aan de rand van het bos komen, slaan we rechts af en lopen langs het bos verder. We houden links aan en lopen door het Imbosch. We wandelen door het bos en lopen richting het heideveld Loenenmark. Hoewel er veel sneeuw ligt hebben we hier een prachtig uitzicht over Nationaal Park Veluwezoom in de winter. We slaan rechtsaf en lopen in de richting de Posbank.
We wandelen over de Zilvensche Heide en komen uit bij Kouwerik en lopen verder door het bos. Aan de voet van de Imboschberg lopen we over het ondergesneeuwde heideveld Rheder- en Wort-Rhederheide. We volgen het wandelpad en komen vlak bij de parkeerplaats Herikhuizerveld bij de Posbank. Hier lunchen we in de kou op een bankje.
Hier slaan we rechtsaf en gaan terug richting de auto. We wandelen langs het Rozendaalse Zand en kruisen een fietspad. We blijven, omdat het erg koud is, het fietspad volgen richting de auto.
De wandeling is erg leuk en gevarieerd en is in alle jaargetijden te doen. We hebben deze wandeling zowel in de zomer als in de winter gelopen. Onderweg kom je geen eet en drinkgelegenheden tegen dus je moet zelf eten en drinken mee nemen. Je kunt tijdens de wandeling wel naar het paviljoen Posbank lopen, maar dat is wel een extra kilometer lopen.

Lengte: 23 km
Hoogteverschil: Door het glooiende karakter van Nationaal Park Veluwezoom loop je kleine stukken op en neer.

Gallery iconTop iconVeluwezoom GPX tracklogVeluwezoom KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy