Wandelen van bezoekerscentrum Veluwezoom naar de Posbank - Vakantie in Gelderland

Nederland vlag
Gallery icon
Map iconPosbank_Veluwezoom GPX tracklogPosbank_Veluwezoom KML tracklog

Op een mooie zaterdagmiddag vertrekken we richting de Posbank op het nationale park Veluwezoom.
We hebben een leuke wandeling gevonden die we graag vanmiddag willen lopen. Onze auto parkeren we bij het bezoekcentrum van het nationaal Park Veluwezoom onderaan de Posbank.
Vanaf de parkeerplaats starten we onze wandeling. We lopen links langs de restaurants en nemen het wandelpad omhoog. Het eerste stuk loopt door het bos en al snel kruisen we de asfalt weg en komen we in het heide gebied rondom de Posbank. We wandelen verder tussen de Heide tot het theehuisje Koepel de Kaap. Hier slaan we rechtsaf weer het bos in. In het bos komen we een houten bruggetje tegen over de Holle Weg. We steken het bruggetje over en vervolgen onze wandeling door het bos.
Bij de parkeerpaats de Vliegenzwam zijn we halverwege op onze wandeling en lopen terug richting de auto. De terugweg van de wandeling loopt via de onzalige bossen terug richting het Posbank Paviljoen. De Onzalige Bossen is een stuk bos waar niks meer aan gedaan wordt door natuurmonumenten. Het is een van de mooiste stukken bos van het nationale Park de Veluwezoom. Vanwege het mooie weer en de zaterdag middag is het erg druk bij het Posbank Paviljoen. We wandelen naar het uitzichtpunt en kijken over het mooie natuurgebied rondom de Posbank uit. Bij het monument voor de naamgever van de Posbank (G.A. Pos, oud voorzitter van de ANWB) slaan we links af en lopen over de heide naar beneden. Eenmaal in het bos aangekomen blijven we het pad volgen en wandelen we rechts om het bezoekerscentrum van Nationaal Park Veluwezoom weer terug naar de auto.

Lengte: 8 km
Hoogte verschil: ongeveer 150 m omhoog en naar beneden.

Er zijn langs deze wandeling over de Posbank een aantal horeca gelegenheden waar eten en drinken verkrijgbaar is. Bij warm zonnig weer zijn de wandelpaden over de heide warm en is er weinig beschutting. Het is zeker aan te raden zelf ook eten en drinken mee te nemen.

Gallery iconTop iconPosbank_Veluwezoom GPX tracklogPosbank_Veluwezoom KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy