Rondwandeling door het Bergherbos van de Kale Jacob naar de Galgenberg - Montferland - Vakantie in Gelderland

Nederland vlag
Gallery icon
Map iconBergherbos-Kale-Jacob-Galgenberg GPX tracklogBergherbos-Kale-Jacob-Galgenberg KML tracklog

Zaterdag ochtend na het ontbijt vertrekken we richting het Montferland. Ondanks de file komen we rond 10 uur aan op de parkeerplaats aan de N815, de Zeddamse weg.
De weersverwachting is redelijk vandaag. In de ochtend is het nog bewolkt, maar later in de middag zal de zon gaan schijnen. Als we op de parkeerplaats staan, komt de zon af en toe door de wolken, dus we hebben goede hoop op een mooie zaterdag wandeling.

Vanaf de parkeerplaats lopen we richting het bos en slaan al snel rechtsaf. We lopen eerst in de richting van het uitzichtpunt Kale Jacob. Aan de voet van de Hettenheuvel slaan we linksaf richting Kale Jacob. Bij Kale Jacob genieten we een tijdje van het mooie uitzicht. Daarna lopen we aan de andere kant van Kale Jacob weer naar beneden. Aan het eind slaan we weer links af en bij de volgende kruising lopen we links weer omhoog. Het is herfst, dus het Bergherbos is volop in herfstkleuren. Dit maakt de wandeling erg leuk.
We lopen via een leuke route door het bos in de richting van de parkeerplaats Het Peeske. Vlak voor de parkeerplaats steken we de weg over en wandelen we door het bos van Bergherbos in Montferland richting 's Heerenberg. Vlak voor 's Heerenberg slaan we af richting de Galgenberg en lopen we naar het uitzichtpunt toe. Het uitzicht valt een beetje tegen en een bankje ontbreekt, dus we wandelen verder richting Hotel Montferland. We wandelen over een asfalt weg langs de stuwwal en lopen onder het hotel langs.
We lopen in de richting van de N335 en steken deze over. We wandelen langs de bosrand en hebben een leuk uitzicht over Zeddam. Door het bos van Montferland lopen we via leuke bospaden terug naar de auto. Na een leuke lage wandeling zijn we weer terug op de parkeerplaats.
Al met al was het een leuke afwisselende wandeling in het Bergherbos bij Montferland. De mooie herfstkleuren maakten de wandeling nog leuker.

Lengte: 19.4 km
Hoogteverschil: een paar keer 50 meter stijgend en dalend

Gallery iconTop iconBergherbos-Kale-Jacob-Galgenberg GPX tracklogBergherbos-Kale-Jacob-Galgenberg KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy