Wandelen in de Alpujarras en Sierra Nevada - Spanje

Spanje vlag
Map icon

Voor een wandelvakantie vertrokken we in mei naar de Alpujarras in de Sierra Nevada in Andalusië in Spanje. We verbleven in een vakantiewoning in Orgiva, de hoofdstad van de Alpujarras. Vanuit onze vakantiewoning reden we met een huurauto naar verschillende wandelingen.

In onze twee weken vakantie in de Alpujarras in de Sierra Nevada hebben we 11 wandelingen gemaakt. De meeste wandelingen die we gemaakt hebben zijn rondwandelingen en starten en eindigen op dezelfde plek. Voor onze wandelvakantie vertrokken we de laatste twee weken van mei naar de Sierra Nevada en de Alpujarras in Spanje. De eerste week was de temperatuur nog aangenaam, de tweede week werd het al erg warm. De hoge bergen in de Sierra Nevada betekenen echter wel dat er een mogelijkheid is om op hoogte te wandelen. Vertrek voor een wandelvakantie naar de Sierra Nevada niet tussen mei en september, dan is het echt te warm. Ook worden niet alle lokale wandelroutes even goed onderhouden. Waar dit het geval is wordt het in het wandelverslag gemeld. Wij hebben zeer genoten van onze wandelvakantie in de Sierra Nevada en de Alpujarras in Andalusië in Zuid-Spanje.

De Sierra Nevada is een een groot bergmassief in het zuiden van Spanje, vlakbij de costa’s. De grootste stad bij de Sierra Nevada is Granada. Rondom het bergmassief liggen verschillende kleine traditionele dorpjes. Bijna het gehele bergmassief van de Sierra Nevada behoort tot het Nationaal Park Sierra Nevada. Het Nationaal Park Sierra Nevada is het op één na hoogste bergmassief in Europa met 16 toppen boven de 3000 m. Het Nationaal Park Sierra Nevada is zeer afwisselend in natuur en heeft het klimaat van hooggebergte. Door de veelzijdigheid in natuur leven ook veel dieren in de Sierra Nevada, zoals everzwijnen, berggeiten en slangen (waarvan één giftige slangensoort).

In het menu links vind je alle wandelingen die we in Nationaal Park Sierra Nevada in de Alpujarras hebben gemaakt.

Top icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy