Wandelen in de Alpujarras - Rondwandeling bij Busquístar en Pórtugos

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconBusquistar GPX tracklogBusquistar KML tracklog

Na een aantal lange wandelingen kiezen we vandaag voor een schaduwrijke korte wandeling bij Busquístar en Pórtugos in de Alpujarras in Spanje. We parkeren onze auto aan de rand van Busquístar en wandelen terug naar het centrum. We zien een grote parkeerplaats onderin Busquístar maar hebben slechte ervaringen met het rijden door kleine dorpjes, dus we laten onze auto staan.

De wandeling loopt een groot deel over een GR wandelpad. We lopen een steile onverharde weg omhoog. Tussen de bomen door hebben we leuke uitzichten over Busquístar en de Alpujarras in Spanje. Al snel komen we een leuk waterstroompje tegen en steken deze over bij de brug. Hierna klimmen we verder omhoog over onverharde wegen. Af en toe worden stukken onverharde weg afgewisseld door leuke wandelpaden. We hebben tijdens deze wandeling relatief veel schaduw, maar elke keer als we een stuk moeten stijgen, schijnt de zon volop en is er geen beschutting te vinden. Ook een zitplekje voor een pauze is moeilijk te vinden. De boswandeling is wel erg leuk. Na 400 meter omhoog wandelen zijn we op het hoogste punt van de wandeling aangekomen.

Vanaf hier gaat de wandeling alleen nog maar naar beneden. Via leuke wandelpaden wandelen we naar Pórtugos in de Alpujarras in Spanje. We arriveren om 10 over 2 in Pórtugos wat betekent dat de Spanjaarden al siësta aan het houden zijn. Alle winkels zijn gesloten, dus we wandelen terug naar Busquístar. Het laatste stuk van de wandeling lopen we langs de doorgaande weg tussen Busquístar en Pórtugos. Bij de Fuente Agria en de de kerk is een grote picknickplaats waar we even pauze houden. Daarna wandelen we terug naar Busquístar. Onderweg hebben we leuke uitzichten over Busquístar en de Alpujarras in Spanje. Het grootste deel van deze rondwandeling gaat door het Nationaal Park Sierra Nevada.

Deze wandeling was niet al te zwaar en niet al te moeilijk. Grote delen van deze rondwandeling loop je in de bossen van het Nationale Park Sierra Nevada in Spanje. Buiten Busquístar en Pórtugos zijn er onderweg geen eetgelegenheden.

Lengte: ruim 8 km
Hoogteverschil: 400 m

Gallery iconTop iconBusquistar GPX tracklogBusquistar KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy