Wandelen op Mallorca - Spanje

Spanje vlag
Gallery icon
Map icon

Voor een wandelvakantie vertrokken we eind juni naar Mallorca. Een van de eilanden van de Balearen, welke bij Spanje horen.

Het midden van Mallorca is wat vlakker en minder toeristisch. De stranden vind je in het noorden en het zuiden aan de kust van Mallorca. Hier zijn lange kuststroken met zandstranden te vinden.
In het westen van Mallorca ligt het Serra de Tramontana. Deze bergketen strekt zich uit van Saint Elm tot aan Pollença. Hier bevinden zich dan ook de meeste wandelpaden. In de Serra de Tramontana op Mallorca hebben we alle wandelingen gemaakt.

We verbleven in le Petit Hotel in Fornalutx in de Serra de Tramontana vlak bij Sóller. Fornalutx Petit Hotel in Fornalutx is een leuk klein hotel. We werden vriendelijk ontvangen door de eigenaren. Het hotel had een leuke tuin waar je kunt genieten van een zeer uitgebreid ontbijt. De hotelkamer was wat klein, maar de airco en koelkast maakten dat weer helemaal goed. We hebben genoten van ons verblijf in dit hotel. Ga je naar Fornalutx op vakantie, stop dan ook bij de pizzeria. Hier kun je ontzettend goed eten.
Mallorca is een zeer leuke wandelbestemming.

Een dagje met de auto rondrijden op Mallorca is een leuke afwisseling van alle wandelingen. Mocht je een huurauto hebben, stop dan ook even bij de vuurtoren Cap de Formentor en Mirador Penya Rotja. Langs de kustweg door Serra de Tramontana zijn verschillende Miradors die een bezoekje waard zijn. Ook is de Santuari de Cura bij Randa de moeite waard om even naar boven te rijden. Hier heb je een mooi uitzicht over Mallorca en bij helder weer de Serra de Tramontana.

In het menu links vind je de reisverslagen van de wandelingen die we op Mallorca hebben gemaakt.

Wil je ook op vakantie naar Mallorca?

Ben je op zoek naar een vakantie of hotel op Mallorca? Kijk dan hier voor vakanties naar Mallorca van verschillende aanbieders.

Bijzondere en authentieke accommodaties op Mallorca vind je bij Eliza was here.

Hier vind je kaarten en reis- en wandelgidsen om je vakantie naar Mallorca verder voor te bereiden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy