Wandelen in de Sierra Nevada - Rondwandeling door Los Cahorros de Monachil

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconLos-Cahorros-de-Monachil GPX tracklogLos-Cahorros-de-Monachil KML tracklog

Vandaag vertrekken we vroeg vanuit ons vakantiehuis in Orgiva op weg naar Monachil in de Sierra Nevada in Spanje. Deze kloofwandeling bij Monachil bij Granada is een van de populairste wandelingen in de Sierra Nevada in Spanje. We vertrekken na het ontbijt van Orgiva naar Monachil. Na ongeveer een uur rijden we langs Granada en arriveren in Monachil. Aan het begin van Monachil staat de parkeerplaats aangegeven, maar op de kruising waar we een bord verwachten staat er geen. We rijden door en vinden uiteindelijk de parkeerplaats. De parkeerplaats ligt 100 meter na het begin van de wandeling en is niet zichtbaar vanaf het beginpunt.

We parkeren de auto en beginnen aan de wandeling door Los Cahorros de Monachil. Het eerste stuk van de wandeling wandelen we over een onverharde weg steil naar beneden. Als we de bebouwing verlaten moeten we dezelfde hoogte weer steil omhoog lopen. Maar eenmaal boven hebben we een eerste mooi uitzicht over Los Cahorros de Monachil. Er zijn verschillende rondwandelingen uitgezet in de kloof bij Monachil. Wij kiezen voor een wandeling van 10 kilometer. We dalen af naar de kloof waar we veel klimmers tegenkomen. We wandelen over een lange hangbrug, wat Sandra nogal spannend vindt. Het wandelpad door de Los Cahorros de Monachil is smal en af en toe ontzettend laag. Bij uitstekende rotspunten zijn handgrepen geplaatst om niet in het water te vallen. Maar soms is door het water lopen handiger. Ook zijn sommige stukken zo laag dat we op hurken of zelfs op handen en voeten onder een rots door moeten. Langs het water vinden we wel leuke picknickplekjes en grote zitstenen waar we pauze houden. De natuur van Los Cahorros de Monachil is ontzetten mooi en de wandeling is leuk en afwisselend. Een grote open plek is voor velen het einde van de wandeling. Wij besluiten nog 100 meter omhoog te wandelen naar Central Eléctrica de La Vega voor nog meer mooie uitzichten over Los Cahorros en de Río Monachil.

Over een makkelijk wandelpad komen we aan op het verste punt van onze wandeling. We besluiten om niet door de kloof terug te wandelen, maar nog verder omhoog te lopen en aan de andere kant van Los Cahorros terug te wandelen. We stijgen over een leuk wandelpad omhoog en wandelen langs de bergwand terug naar Monachil. De wandeling heeft mooie uitzichten over Los Cahorros de Monachil en Granada. En over een onverharde weg wandelen we terug naar de parkeerplaats buiten Monachil.

Deze wandeling bij Granada en Monachil is een van de populairste wandelingen in de Sierra Nevada in Spanje. We begrijpen erg goed waarom er elk jaar zoveel wandelaars naar toe gaan. De wandeling is leuk, afwisselend en heeft mooie uitzichten. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet door de Los Cahorros de Monachil. Tijdens de wandeling zijn geen eetgelegenheden, dus neem zelf genoeg mee. In de zomer wordt deze wandeling afgeraden vanwege de temperatuur.

Lengte: 10 km
Hoogteverschil: ongeveer 400 m

Gallery iconTop iconLos-Cahorros-de-Monachil GPX tracklogLos-Cahorros-de-Monachil KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy