Wandelen in de Alpujarras - Rondwandeling bij Yegen

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconYegen GPX tracklogYegen KML tracklog

Vandaag rijden we anderhalf uur van Orgiva door de Alpujarras naar Yegen. We willen een korte wandeling wandelen vanuit Yegen met mooie uitzichten over de Alpujarras. Na een paar smalle weggetjes komen we uit in Yegen. We parkeren onze auto aan het begin van het dorp en gaan op zoek naar het beginpunt van de wandeling.

Al snel vinden we het beginpunt en het informatiebord met de details over de wandeling. We wandelen grotendeels door open velden, dus we zouden mooie uitzichten moeten hebben over de Alpujarras in Spanje. We beginnen natuur met een steile verharde weg omhoog. En al snel gaat de wandeling over onverharde wegen snel omhoog. We vinden onderweg weinig beschutting aan bomen, maar het uitzicht over de Alpujarras is wel mooi.

Op het hoogste punt kijken we uit over de Alpujarras en Yegen en vinden het jammer dat er geen bankje staat. Dan wandelen we maar verder. Bij de barranco volgen we het wandelpad langs de barranco naar beneden. Daar vinden we een mooie boomstam waar we even pauze houden. Dan dalen we vrij snel af richting Yegen. De wandeling langs de barranco is leuk, veel leuker dan het eerste gedeelte van de wandeling bij Yegen. Maar al snel wandelen we weer op een onverharde weg langs een droge barranco. Op zich is de omgeving met bloemen niet eens onaardig, maar de wandeling bij Yegen valt wel een beetje tegen. Het laatste stuk van de wandeling bij Yegen wandelen we langs de doorgaande weg (A4130). In een siësta houdend dorpje zoeken we een bankje op in de schaduw waarna we weer naar Orgiva rijden.

De wandeling bij Yegen is niet echt aan te raden. Op zich zijn de uitzichten leuk, maar je ziet de hele wandeling hetzelfde stuk van de Alpujarras. Ook is het eerste stuk van de wandeling, waar je moet stijgen, weinig schaduw te vinden. Ook loopt bijna de hele rondwandeling over brede onverharde wegen. Het stuk langs de barranco vonden wij het leukste gedeelte van de wandeling. Er is onderweg geen eten of drinken te verkrijgen.

Lengte: 5 km
Hoogteverschil: 300 m

Gallery iconTop iconYegen GPX tracklogYegen KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy