Wandelen op Mallorca - Wandelen van het Cúber meer naar de l'Ofre

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconCuber-Ofre GPX tracklogCuber-Ofre KML tracklog

De laatste dag van onze vakantie op Mallorca besluiten we de L'Ofre te beklimmen. Er zijn twee manieren om bij de top van de L'Ofre te komen. De eerste is een wandeling vanuit Biniarix door de kloof Es Barranc naar Col de L'Ofre door naar de top van L'Ofre. Er is ook een snellere route om naar de top van L'Ofre te wandelen. Je begint bij het stuwmeer Cúber en wandelt naar Coll de L'Ofre. Vanaf hier kun je de top van de L'Ofre beklimmen.

Omdat het al warm was en we vermoeden dat in Es Barranc geen schaduw of wind is, besloten we de tweede optie te wandelen. We parkeren onze auto bij het stuwmeer Cúber en lopen rechts langs het stuwmeer naar het einde. We wandelen over de verharde weg richting de Coll de L'Ofre. De weg langs het stuwmeer en de onverharde weg richting Coll de L'Ofre bieden weinig schaduw en we hopen dat het in het bos een stukje koeler is. Er staat echter geen wind in het bos en de klim omhoog naar Coll de L'Ofre is warm. Maar eenmaal boven gekomen is het een stuk aangenamer door de wind. We lopen naar het uitzichtpunt aan de rechterkant om de kloof Es Barranc te bekijken. Er staat zelfs een verrekijker. Na een korte stop lopen we naar een koel schaduwplekje en lunchen met een mooi uitzicht over Mallorca.

Na de lunch nemen we het bospad omhoog en wandelen over een niet al te steile weg omhoog. Bij de open plek zijn we weer ongeveer 100 meter hoger en ook 100 meter verwijderd van de top van de L'Ofre. We hebben op de topo kaarten al gezien dat het laatste stuk wel erg steil is en dat er weinig beschutting onderweg is. We beginnen met een steile klim naar een stenen muur. Vanaf dit punt wordt het wandelpad minder goed zichtbaar. We vertrouwen op steenmannetjes om het pad naar boven te vinden.
Als we op de top staan genieten we van het uitzicht. En wat een uitzicht! Je hebt op de top van de L'Ofre een grandioos uitzicht over de Serra de Tramontana en de vlakte van Mallorca. We zien zelfs de S'Esclop die we eerder deze vakantie bewandeld hebben.

We besluiten een ander pad naar beneden te nemen om er een leuke rondwandeling van te maken. Dit pad daalt redelijk snel af naar de hoogte van Coll de L'Ofre. Het pad is niet echt geweldig, maar uit eindelijk komen we op een vlakker stuk in het bos uit.
Hier is het tijd om een steen te zoeken om even bij te komen van de wandeling. Na een korte stop lopen we over het bospad verder en komen we op een onverharde weg uit. Deze onverharde weg volgen we tot we weer terug zijn bij Coll de L'Ofre.

Nu dalen we dezelfde weg af naar het stuwmeer Cúber. Bij het hek houden we nu het bovenste pad aan richting Refugi Cúber en lopen we over de weg langs het stuwmeer weer terug naar de auto.

Deze wandeling op Mallorca is zeker een aanrader bij helder weer. Het uitzicht op de top van de L'Ofre is echt adembenemend. Onderweg is geen eten of drinken verkrijgbaar, dus dat moet je zelf meenemen. Gezien het pad zijn ook goede wandelschoenen nodig.

Lengte: 12 km
Hoogteverschil: 310m

Gallery iconTop iconCuber-Ofre GPX tracklogCuber-Ofre KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy