Wandelen in de Alpujarras - Wandeling langs de Rio Trevélez

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconTrevelez GPX tracklogTrevelez KML tracklog

Tijdens onze wandelvakantie in de Alpujarras en de Sierra Nevada in Spanje willen we graag de wandeling langs de Rio Trevélez bij Trevélez wandelen. We parkeren op een grote parkeerplaats boven in het dorp en zoeken de weg door de smalle straten. Onderweg komen we langs een woonhuis wat de bakker blijkt te zijn. Zijn versgebakken brood ruikt er goed en we nemen een paar mee voor onderweg.

We wandelen het dorp Trevélez uit en zien het informatiebord voor de sendero locale Rio Trevélez. Het bord geeft informatie over de lengte, moeilijkheidsgraad en hoogteverschil van de wandeling langs de Rio Trevélez. We wandelen over het wandelpad verder en dalen af naar een onverharde weg langs de Rio Trevélez. We volgen de onverharde weg en zijn op zoek naar een lunchplekje om het brood van de bakker op te eten. In de schaduw aan de waterkant vinden we een grote steen als lunchplek. Na de lunch lopen we langs de Rio Trevélez verder over het wandelpad. De natuur in de kloof bij Trevélez is ontzettend mooi en het wandelpad is goed te lopen. We komen een aantal veehekken tegen die we doorlopen. Natuurlijk laten we de hekken weer gesloten achter. We zijn al genoeg koeien tegen gekomen achter hekken. De koeien hebben trouwens geen enkele moeite om de Rio Trevélez over te steken.

We wandelen verder en komen een brug over de Rio Trevélez tegen. Deze steken we over en wandelen aan de andere kant van de Rio Trevélez verder. Deze kant is een stuk natter dan het eerste stuk van de wandeling. Er komt water uit de bergen wat over het wandelpad naar de Rio Trevélez stroomt. We staan soms tot onze enkels in het water. Gelukkig hebben we hoge waterdichte schoenen aan. Ook zakken we regelmatig weg in een zachte ondergrond onder het water. Dit maakt de wandeling nog een beetje extra leuk. We wandelen tot we een mooi uitzicht hebben over de vallei van de Rio Trevélez. We kunnen nog verder wandelen maar we vragen ons af of het uitzicht mooier wordt. We hebben vanaf ons eindpunt een ontzettend mooi uitzicht!

We besluiten om terug naar Trevélez te wandelen. We volgen het zelfde pad terug tot het einde van de onverharde weg. Hier kunnen we kiezen om onderlangs een grote weg terug te wandelen en in het dorp omhoog te lopen, of hetzelfde wandelpad te nemen als op de heenweg en in het dorp af te dalen naar de auto. We kiezen voor de laatste optie en wandelen de dezelfde weg terug. We kijken of de bakker nog open is, maar die is siësta aan het houden. Dus we rijden terug naar Orgiva.

Deze wandeling is niet zwaar en goed te wandelen. En het is een leuke een mooie route bij Rio Trevélez. Wij hebben de wandeling in het voorjaar gelopen en merkten dat er veel water op het wandelpad staat. Trek in ieder geval hoge, waterdichte schoenen aan. Er is onderweg geen eten of drinken verkrijgbaar buiten Trevélez. Zorg dat je genoeg bij je hebt.

Lengte: 13.5 km
Hoogteverschil: ongeveer 400 m

Gallery iconTop iconTrevelez GPX tracklogTrevelez KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy