Wandelen op Mallorca - Wandelen door de Torrent de Pareis bij Sa Calobra

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconTorrent-de-Pareis GPX tracklogTorrent-de-Pareis KML tracklog

Nadat we ingecheckt zijn in le Petit Hotel in Fornalutx op Mallorca vertrekken we snel met onze huurauto richting Sa Calobra. Bij dit populaire kustplaatsje ligt de Torrent de Pareis kloof waar we door heen willen wandelen.

Omdat Sa Calobra niet toegankelijk is voor auto's, parkeren we onze auto op de grote parkeerplaats aan het begin van het dorp. We dalen langs de weg af richting het strand. Het strand laten we links liggen en slaan rechtsaf over de boulevard.
We passeren enkele tunnels, waarvan de laatste her en der glad is. We komen uit bij de uitloop van de Torrent de Pareis op Mallorca. De kloof eindigt in zee en dit strand is erg populair. We beginnen onze wandeling door de kloof van Torrent de Pareis. We hebben wat verkoeling van de zeewind en zoeken af en toe de schaduw op. De kloof is ontzettend mooi om door heen te wandelen en we komen dan ook al snel uit bij, voor ons het einde van de kloof. We wilden aan het einde van het wandelpad omhoog klimmen om bovenlangs terug te lopen, maar omdat de reisdag wat langer duurde dan gepland, lopen we door de kloof terug naar de auto.

Het einde van het wandelpad is duidelijk herkenbaar. Als je een paar grote stenen en een plas water ziet, ben je aan het einde van het toegankelijkere stuk van de kloof. De Torrent de Pareis stopt hier echter niet, er zijn gemarkeerde routes door de kloof.

Deze korte, leuke wandeling was een aangename start van onze wandelvakantie op Mallorca. Als we eerder hadden kunnen beginnen met wandelen, hadden we de rondwandeling gemaakt en waren we bovenlangs de berg terug gelopen. Dit is een klim van ongeveer 100 m.

Lengte: in totaal 5 km.

Gallery iconTop iconTorrent-de-Pareis GPX tracklogTorrent-de-Pareis KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy