Wandelen in de Alpujarras - Orgiva - Ruta de los olivos centenarios

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconOrgiva-Olivos-Centenarios GPX tracklogOrgiva-Olivos-Centenarios KML tracklog

De eerste wandeling van onze wandelvakantie in de Sierra Nevada in Spanje is vanuit Orgiva. We worden 's morgens wakker en het regent. Gelukkig klaart het weer in de loop van de dag op. Natuurlijk verwacht je tijdens een vakantie in Zuid Spanje in mei geen regen meer. We vermaken ons in het vakantiehuis in Orgiva en wachten tot het weer beter wordt.

Na de middag klaart het weer op en besluiten we een korte wandeling bij Orgiva te wandelen. We pakken onze rugtassen en lopen de poort uit richting het centrum van Orgiva. Op zondag is het hele dorp uitgestorven en wandelen we door de lege straten richting het begin van de wandeling Ruta de los olivos centenarios. Deze lokale wandelroute bij Orgiva in Spanje loopt langs oude olijfbomen, door Orgiva en langs de rivier.

We wandelen het dorp uit en lopen naar het begin van de Ruta de los olivos centenarios bij Orgiva. Al afdalend wandelen we naar de oever van de rivier. We wandelen over verharde en onverharde wegen door de buitenwijken van Orgiva. Langs het wandelpad staan zowel hele oude olijfbomen als verschillende soorten fruitbomen. Tegen de tijd dat we bij de brug arriveren, begint het weer te regenen. Onder een grote boom schuilen we voor de regen en hopen dat het snel droger wordt. We zijn 150 meter afgedaald en staan op het laagste punt van de wandeling. Het wordt snel droog en we kunnen verder met de Ruta de los olivos centenarios bij Orgiva. We wandelen door bebouwing over onverharde wegen als we ineens een heel veld zien met hele oude olijfbomen. In de omgeving van Orgiva liggen meer van deze oude olijfboombossen. Maar voor ons is deze route bijna ten einde. Bij een picknickplaats houden we pauze op een bankje voor we het centrum van Orgiva weer inlopen. Via smalle steile straatjes wandelen we naar het centrum en terug naar onze vakantiewoning.

Deze leuke korte wandeling is niet zwaar. De uitzichten over de Sierra Nevada en de Alpujarras van Spanje zijn leuk. Ook met minder goed weer is deze wandeling erg leuk. Mede door de verschillende soorten bomen langs het wandelpad. De verschillende fruitbomen en olijfbomen maken deze wandeling leuk.

Lengte: 9 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconOrgiva-Olivos-Centenarios GPX tracklogOrgiva-Olivos-Centenarios KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy