Wandelen in de Alpujarras - De acequias van Mecina-Bombarón

Spanje vlag
Gallery icon
Map iconMecina-Bombaron GPX tracklogMecina-Bombaron KML tracklog

Vandaag wandelen we een korte makkelijke wandeling bij Mecina-Bombarón in de Alpujarras in de Sierra Nevada in Spanje. De wandeling zijn eigenlijk twee lokale wandelingen die door middel van een steil verbindingsstuk aan elkaar te lopen zijn.

We parkeren onze auto aan het begin van Mecina-Bombarón in Spanje en wandelen door het dorp naar het begin van de wandeling. We beginnen met de onderste Acequias van Mecina-Bombarón. Het voordeel van het wandelen langs waterwegen is dat deze vaak vlak lopen. En ook bij deze waterweg is dat het geval. We wandelen langs deze leuke Acequias en genieten van het uitzicht tussen de bomen. De wandeling bij de Acequias van Mecina-Bombarón in Spanje is zeer schaduwrijk. Er staan ontzettend grote kastanje bomen die voor veel schaduw zorgen. Halverwege de eerste Acequias zien we de afslag naar de bovenste Acequias van Mecina-Bombarón. Maar we besluiten deze nog verder te volgen. We komen aan het begin van de Acequias uit en zien een leuke waterval. We wandelen naar het vervallen schuurtje en zijn hiermee aan het einde gekomen van de eerste Acequias. We wandelen terug naar de afslag naar de bovenste waterweg. Deze waterweg ligt 100 meter hoger dan de eerste dus er volgt een steile klim.

Een wandelpad is er niet echt op het steile stuk. We zoeken het pad en proberen deze steile helling zo goed mogelijk omhoog te wandelen. We zijn erg blij dat we de hoge acequias zien. Op het muurtje houden we een korte pauze. We wandelen eerst naar het einde van de waterweg voor we terug wandelen naar Mecina-Bombarón. Het wandelpad is zeer goed onderhouden en aan het eind staat een bord dat we het einde van het lokale wandelpad hebben bereikt. We dalen nog af naar een uitzichtpunt, maar de ontzettend grote kastanjebomen beletten ons een mooi uitzicht over het dal. We keren om en wandelen terug richting Mecina-Bombarón. De bovenste waterweg heeft verschillende vormen. Van een natuurlijke beek gaat hij over in betonnen wanden en daarna ondergronds in een grote pijp. Naast mooie uitzichten die we tussen de bomen door hebben, zien we ook verschillende bloemen. Er zijn zelfs stukken wandelpad waar we tussen een bloemenzee wandelen. Er staan meer bloemen in de Sierra Nevada in Spanje dan we verwachtten.

Na een korte afdaling komen we weer aan in Mecina-Bombarón. Via een omweg wandelen we terug naar de auto en eten we een ijsje bij een van de restaurants in Mecina-Bombarón in de Alpujarras in Spanje.
Deze wandeling is erg leuk en niet zwaar. Alleen de verbinding tussen de beide waterwegen is zwaar. Hier mist een goed wandelpad en is het zoeken naar de weg. De wandelingen langs de waterwegen zijn ook apart te wandelen. De wandeling langs de Acequias van Mecina-Bombarón in Spanje is zeer schaduwrijk en erg leuk.

Lengte: 8 km
Hoogteverschil: 150 m

Gallery iconTop iconMecina-Bombaron GPX tracklogMecina-Bombaron KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy