Camper rondreis in Arizona - the Grand Canyon State - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Arizona is een van de 50 staten van de Verenigde Staten van Amerika en grenst aan Mexico, Utah, Colorado, Nevada, Californië en New Mexico. De hoofdstad is Phoenix en Arizona heeft ongeveer 5.7 miljoen inwoners.
De bijnaam voor Arizona is "the Grand Canyon State". Dit vanwege de prominente ligging van de Grand Canyon in Arizona.

Een paar van de grootste attracties in Arizona zijn de Sky Walk en de Hooverdam. Maar Arizona kent ook vele natuurattracties waarvan wij er verschillende hebben bezocht.
Grand Canyon National Park, Monument Valley, Antelope Canyon en Lake Powel.

De eerste inwoners van Arizona waren de Hopi en Navajo indianenstammen. In Arizona bevinden zich nu nog steeds uitgestrekte indianenreservaten waarvan het Navajo reservaat de grootste is. Het Navajo reservaat bevindt zich overigens in 4 verschillende staten en wordt de Four Corners Reservaat genoemd. Deze indianen wonen voor een groot deel nog een Hogans, maar leiden geen nomaden bestaan meer. De religie van de Navajo is diep geworteld, zo telt een vrouwelijke Hogan 9 rechtopstaande balken representerende een zwangerschap, 12 lagen in het dak voor de maanden van het jaar en in totaal worden 365 bomen verwerkt representerende de dagen van het jaar.

In het menu links staan de reisverhalen van de plekken waar wij in Arizona geweest zijn.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy