Wandelen door The Ancient Bristlecone Pines Forest - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

De Bristlecone Pines zijn de oudste levende dingen op aarde. Deze oude bomen zijn ongeveer 3500 tot 5000 jaar oud. We rijden naar het visitorcentrum en parkeren de auto. Hoewel in dit geval het visitorscentrum niet meer is dan een stacaravan. De Ranger verwees ons naar een tweede parkeerplaats 4 km verderop, maar dit is een onverharde weg en niet geschikt voor een 27 feet Camper.
We besluiten de Discovery Trail door Bristlecone Pines te lopen, een klein rondje van 1.6 km lang. Deze trail geeft een goede indruk van de schoonheid van deze bomen.
De datering van de Bristlecone Pines is voor een groot deel uitgevierd door A.E. Douglass. Hij liep door de valley waar hij door middel van boren monsters, nam van de jaarringen van de bomen. In de avond telde hij deze jaarringen.
Later zijn door middel van C-14 analyses de waarden van Douglass gecontroleerd. Deze bleken erg accuraat te zijn. De jaarringen zijn verder gebruikt voor analyse van het klimaat tijdens het leven van de bomen.
Het leuke is dat de Bristlecone Pines groeien op the White Mountain, een oude zeebodem. Door de harde rotsen van de witte steen wortelen de Bristlecone Pines niet diep. Voor water maken zij gebruik van condens uit de lucht.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy