Yosemite National Park - Overzicht en hoogtepunten - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Een van de bekendste nationale parken van de Verenigde Staten van Amerika is Yosemite National Park. Yosemite ligt met 250 km redelijk dicht bij San Francisco en is daarmee populair bij de mensen uit de grote stad. Doordat Yosemite midden in de Sierra Nevada ligt is het park divers en omringt door mooie bergketens.
Het ontstaan van dit mooie Nationale Park is te danken aan Gletsjers die hier miljoenen jaren geleden waren. Dit is duidelijk zichtbaar in de dalen van Yosemite.

Yosemite heeft, met als veel andere Nationale Parken, een shuttlebus systeem. Deze shuttlebus brengt je in het dal van Yosemite snel naar je bestemming en is voor bezoekers gratis. Shuttlebussen naar Glacier Point zijn echter niet gratis.

Yosemite heeft verschillende mooie uitzichtpunten waarvan wij de meeste bezocht hebben. Tunnelview geeft een mooi overzicht over het dal waarbij Half Dome en El Capitan mooi zichtbaar zijn. Ook bij zonsopkomst en zonsondergang is dit de plek om foto's te maken.
Glacier Point is een ander bekend uitzichtpunt. Vanaf Tunnelview rijdt je door een tunnel en sla je af bij Chinquapin. Deze slingerende weg brengt je naar Glacier Point.

Natuurlijk kun je in Yosemite ook heel goed wandelen. Met goed, maar ook met minder goed weer, zijn er verschillende leuke wandelingen. We zijn naar Inspiration Point en Mirror Lake gelopen. Ook hebben we de Mist Trail gelopen naar de watervallen. Bij Mariposa Grove hebben we een wandeling gelopen door het bos met de grootste levende bomen op aarde.

Onze eerste ontmoeting met Yosemite was op de Tioga Pas. Deze hoogste berijdbare pas is de noordelijke toegang vanaf Mono Lake naar Yosemite. Als je de mogelijkheid hebt, is deze pas de moeite waard om te rijden, mits hij open is.

Helaas hebben we geen beren gezien in Yosemite. Wil je naar Yosemite, houdt dan wel rekening met de aanwezigheid van beren. Foodlockers zijn op elke parkeerplaats en campground beschikbaar. Beren zijn slim en sterk en een auto houdt ze niet tegen.

In het linkermenu staan de wandelingen die wij hebben gelopen in Yosemite.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy