San Francisco - Overzicht en hoogtepunten - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Aan het einde van onze camper rondreis door Amerika komen we aan in San Francisco.
Deze twee na grootste stad van Californië ligt aan de kust en is bekend om zijn Golden Gate Bridge. Er wonen ongeveer 800.000 mensen en is daarmee zeker een grote stad te noemen.
We kopen een openbaarvervoer kaart en reizen door San Francisco.
We hebben voornamelijk toeristische attracties bezocht in de stad vanwege de korte tijd die wij in San Francisco waren. De attracties die hieronder staan hebben we bezocht.

Union Square

Union Square ligt midden in het winkelcentrum van San Francisco en dankt zijn naam aan de betogingen en support van de Union Army die er gehouden zijn in de tijd van de Burger Oorlog. In de jaren 80 en 90 werd het plein gebruikt als slaapplaats voor daklozen. Tegenwoordig wordt Union Square het ceremoniële hart van San Francisco genoemd.

Lombard Street

De kromste straat van San Francisco is ongetwijfeld Lombard Street. De vroegere bewoners hebben deze haarspeldbochten straat aangelegd omdat ze weinig verkeer wilden door hun straat. Helaas is Lombard Street een van de beroemdste attracties van San Francisco en rijden dagelijks honderden toeristen door deze straat.

Pier 39

Pier 39 is absoluut de toeristische trekpleister van San Francisco. Veel souvenirshops, toeristen, Bubba Gump en de zeehonden zijn kenmerkend voor Pier 39. Pier 39 is te vinden op de rand van het Fisherman's Wharf district.

Golden Gate Bridge

Het boegbeeld van San Francisco is de Golden Gate Bridge. Vanaf pier 39 kun je langs de kust richting deze rode brug lopen. De Golden Gate Bridge is de enige opening van de San Francisco Bay naar de Pacific Oceaan. De lengte van de hangbrug is 2.7 kilometer en was bij de opening in 1937 de langste hangbrug ter wereld.

China Town

Zoals vele grote steden in Amerika heeft San Francisco ook een China Town. De poort van China Town ligt op de kruising van Grant Avenue en Bush Street. Lampionnen, de straat verlichting en de vele winkeltjes laten je weten dat je in China Town aangekomen bent.

Victoriaanse huizen

Rondom Alamo Square liggen mooie huizen gebouwd in Victoriaanse stijl. Een wandeling in de omgeving brengt je in de verlegenheid om een huis te kopen! Deze buurt is echter voor weinig mensen betaalbaar. In alle verschillende kleuren zijn leuke huizen te zien, sommige wat beter onderhouden dan anderen.

Blue Angels

In het weekend voor na vertrek waren in San Francisco de Fleet weeks. Ter voorbereiding van dit feest trainden de Blue Angels de dagen ervoor in de San Francisco Bay. De Blue Angels zijn onderdeel van de US Navy en hebben als doel het rekruteren van personeel voor het leger. Deze zeer goed getrainde piloten houden overal op de wereld vliegshows en behoren tot de beste luchtshows ter wereld. Tijdens deze trainingen hebben we geprobeerd foto's te maken van de straaljagers. Ze vlogen dicht bij elkaar, hoog, laag, snel, langzaam en tolden rond. Soms was het lastig te horen van welke kant ze deze keer weer zouden komen. Maar het was een leuk en mooi spektakel!

Cable Car

Ons Hotel in San Francisco was het Powell Hotel tegen over het omkeerpunt van de Cable Car van de Powell & Hyde line. Deze trams rijden op rails door down town San Francisco en zijn een must om een keer mee te rijden.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy