Zion National Park - Overzicht en hoogtepunten - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Via Highway 9 rijden we Zion National Park binnen. Als eerste melden we ons bij de Ranger omdat onze camper hoger is dan 10 feet. Een van de twee tunnels moet vrij gemaakt worden om ons doorgang te verlenen. Dus ben je met een camper, bekijk dan de tunnelinformatie voor het park.
Onze eerste stop in Zion National Park is Checkerboard Mesa. Een berg met vierkante lijnen, gevormd door wind en erosie.
We rijden probleemloos door de eerste tunnel, maar bij de tweede tunnel moeten we even wachten op de Ranger die de tunnel vrijmaakt voor onze camper. We parkeren de camper op de Campground en nemen de shuttlebus bij het bezoekerscentrum van Zion National Park. Vanuit dier laten we ons naar de Temple of Sinawava brengen. Hier lopen we een wandeling van ongeveer 5 kilometer waarvan 2 kilometer door de The Narrows rivier. We hebben helaas geen slippers bij ons, dus we krijgen natte schoenen. Sandra vindt het maar niks en blijft op een droog stukje wachten op de rest die nog een stuk verder loopt. Als iedereen weer terug is, lopen we terug naar de Temple of Sinawava en nemen de shuttlebus naar Weeping Rock. Hier lopen we weer een klein stukje over het wandelpad, maar de Weeping Rock valt een beetje tegen. In de herfst komt er niet zo veel water van de berg. In de lente zal dit vele malen mooier zijn. We kijken vanuit de shuttlebus naar Angels Landing, waar we in eerste instantie naar toe wilden lopen. Helaas waaide het te hard om deze wandeling veilig te lopen.
Bij de Zion Lodge vinden we het allemaal wel genoeg en nemen de shuttlebus terug naar de camper. Het is tijd om even te relaxen.

Zion is wel een leuk Nationaal Park, maar zeker niet de mooiste die we hebben gezien. Er zijn leuke korte wandelingen die voor iedereen geschikt zijn. Een wandeling naar de Emerald Pools is denk ik ook een leuke korte wandeling waar wij niet meer aan toe kwamen. Ga voor meer informatie over het park naar het bezoekerscentrum van het park.
We verlaten Zion National Park door de South Entrance en rijden langs de North Fork Virin River naar onze volgende bestemming.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy