Met de camper door Death Valley National Park - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

De op een na heetste en de droogste plek op aarde ligt in Californië en heet Death Valley.
Sinds 1994 behoort Death Valley tot een van de Nationale Parken van de Verenigde Staten van Amerika. Sinds 1933 is Death Valley al wel een Nationaal Monument.

In Death Valley ligt het laagste punt (85 m onder zeeniveau) van Californië, Bad Water. Een zout water poel waar het enige dier overleeft een slak is.
Death Valley ligt volledig ingesloten door bergketens. In het oosten de Amargosa Range en in het westen de Panamint Range. In het noorden de Sylvania Mountains en in het zuiden de Owlshead Mountains.

In de zomer is het niet uit te houden in Death Valley. De temperaturen lopen zo hoog op dat veel bezoekers in de airco auto blijven zitten. Ook de borden, airco uit voor de komende 30 km, is een aardige hint. Een aantal auto en camperverhuurbedrijven verbieden vakantiegangers in de zomer door Death Valley te rijden. Overnachten in Death Valley is mogelijk, maar er zijn op de campgrounds weinig tot geen faciliteiten aanwezig. Informeer hiervoor bij het Rangerstation bij het visitorcentre.

Leuke plekjes om te stoppen onderweg zijn natuurlijk Bad Water, Devil's Golfcourse, de zandduinen bij Stovepipe Wells en het bezoekerscentrum.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy