Wandelen naar Lower Calf Creek Falls, Grand Staircase-Escalante National Monument - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconCalf_Creek_Falls GPX tracklogCalf_Creek_Falls KML tracklog

Tijdens de rit van Capitol Reef National Park naar Bryce Canyon National Park komen we langs Calf Creek Falls. De officiële naam voor deze waterval is Lower Calf Creek Falls, Grand Staircase-Escalante National Monument. De waterval is ook vanaf de Highway 12 te zien en ligt op het dichtste punt maar 300 meter van de weg af. Alleen is de rotswand te steil om naar beneden te lopen.
Vanaf BLM Calf Creek Recreation Area is de 11 km lange wandeling een leuke afwisseling op de camperreis. Bij de Calf Creek Recreation Area betalen we 2 dollar voor het parkeren van onze camper. Over het campingterrein lopen we naar het begin van de wandeling naar de Lower Calf Creek Falls.
We nemen aan het begin van de wandeling een trail discription mee. Hierin staan genummerde plekken waarbij extra uitleg gegeven wordt over de flora en fauna op weg naar de Lower Calf Creek Falls. De wandeling is niet heel erg zwaar en loopt redelijk vlak. Alleen door het mulle zand vindt men het geen lichte wandeling. Wij zijn eerder van mening dat de wandeling niet licht is vanwege de warmte. Maar echt zwaar is de wandeling ook niet. Langs de Calf Creek lopen we redelijk recht op de waterval af. De waterval is de wandeling zeker waard! En het water is ijskoud. Het is bij de waterval überhaupt niet warm, dus mocht je oververhit raken, de waterval is een afkoelplekje. We lunchen op een boomstam met onze ogen gericht op de Lower Calf Creek Falls. Na de lunch lopen we weer terug richting de camper en rijden verder richting Bryce Canyon.

Lengte: 11 km
Hoogte verschil: Weinig

Gallery iconTop iconCalf_Creek_Falls GPX tracklogCalf_Creek_Falls KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy