Wandelen over The Mist Trail (Vernal Fall en Nevada Fall) - Yosemite - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconYosemite_Mist_Trail GPX tracklogYosemite_Mist_Trail KML tracklog

Een van de populairste wandelingen in Yosemite is ongetwijfeld het Mist Trail. Een wandeling naar de Vernal waterval en Nevada waterval. De wandeling begint in het dal van Yosemite bij shuttle stop 16. Vanaf hier lopen we een geasfalteerd pad op richting de Vernal waterval. Op de Vernal Fall bridge heb je een mooi uitzicht over het Yosemite dal. Hier is ook water te verkrijgen en de laatste wc te vinden. Vanaf deze brug is het wandelpad niet meer geasfalteerd en wordt het gewoon een wandelpad.
Langzaam naderen we de Vernal Fall. In de herfst komt er nog wel water naar beneden, maar in de lente is dit vele malen meer dan in oktober. Vanaf het uitzichtpunt langs het wandelpad gaan we met trappen omhoog naar de top van de Vernall Fall. Vanaf de bovenkant lopen we langs de Emerald pool naar de Silver Apron Bridge. Vanaf hier lopen we door het bos naar het uitzichtpunt van de Nevada Fall. Verder lopen naar de top van de Nevada Fall vinden we niet nodig en we blijven lekker rustig zitten bij het uitzichtpunt. Vanaf de Nevada Fall lopen we weer terug naar het begin punt van de wandeling en nemen de shuttlebus terug naar de campground.
Voor mensen die een rondwandeling willen lopen. Als je de top van de Nevada Fall bereikt loopt het John Muir Trail naar Clark Point. Dit wandelpad brengt je terug naar de Vernal Fall Bridge.

Lengte: 4 km
Hoogte verschil: 500 m

Gallery iconTop iconYosemite_Mist_Trail GPX tracklogYosemite_Mist_Trail KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy