Camper rondreis in Utah - The Beehive State - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

In 1896 werd Utah de 45ste staat die zich aansloot bij de Verenigde Staten van Amerika en heeft als bijnaam de "Beehive State".
De staat is vernoemd naar de eerste inwoners van de staat, de Uintah, Ouray en de Utes. De oppervlakte van de staat is 220.000 km2 en heeft 2.5 miljoen inwoners. In het noorden grenst Utah aan Idaho en Wyoming, in het westen aan Nevada, in het oosten aan Colorado en in het zuiden aan Arizona.
Het landschap van Utah is erg bijzonder. Vele nationale parken liggen in dit gedeelte van de Verenigde Staten van Amerika. Het midden en oosten van Utah worden gedomineerd door de Rockey Mountains en het westen door de Great Salt Lake. Op deze zoutvlakte zijn vele snelheidsrecord gebroken.

In Utah hebben we bijna alle Nationale Parken bezocht. Zo hebben we Bryce Canyon National Park, Capitol Reef National Park, Arches National Park en Zion National Park bezocht en een wandeling gemaakt naar Calf Creek Falls. Canyon Lands hebben we vanwege tijd niet bezocht. Tijdens onze reis zijn we door Dixi National Forrest gereden waar op dat moment de herfstkleuren ontzettend mooi waren.

In het menu links kun je de reisverslagen lezen van de verschillende Nationale Parken in Utah die wij hebben bezocht.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy