Wandelen van Tunnel View naar Inspiration Point - Yosemite - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map iconYosemite_Inspiration_Point GPX tracklogYosemite_Inspiration_Point KML tracklog

De planning voor vandaag in Yosemite was om naar Mariposa Grove te rijden, maar de weg is dicht vanwege sneeuw. Daarom rijden we wat rond met de camper en besluiten om vanaf Tunnel View naar Inspiration Point te wandelen.
Een leuke korte wandeling met verrassende uitzichten en een leuk wandelpad. De wandeling start bij Tunnel View op de parkeerplaats aan de rechter kant. Het eerste stukje van het wandelpad voorspelt de rest van de wandeling. Hij loopt redelijk steil omhoog, maar is niet vervelend om te lopen. Vlak voor Inspiration Point wordt het wandelpad wat vlakker. In ongeveer een uurtje zijn we boven en genieten van het uitzicht over Yosemite Valley. Door al dat lopen zijn we in ieder geval weer warm geworden. Onderweg hebben we hagel en sneeuw gezien, maar als we boven zijn is het in ieder geval weer droog. De wolken trekken weg uit het dal en de toppen van de bergen zijn besneeuwd. Betoverende uitzichten met zon en sneeuw zorgen voor een echt Inspiration Point!
De terug weg gaat wat sneller en al snel zijn we bij onze camper bij Tunnel View aangekomen en rijden we terug naar het Yosemite Valley en uiteindelijk de campground.

Lengte: 4 km heen en terug
Hoogte verschil: 300 m

Let op: Ondanks de vele bezoekers op dit pad is er de mogelijkheid dat je beren tegenkomt op deze wandeling. Zorg dat je voor je begint aan de wandeling op de hoogte bent van de regels betreffende beren.

Gallery iconTop iconYosemite_Inspiration_Point GPX tracklogYosemite_Inspiration_Point KML tracklog
recticle

Hoogteprofiel wandeling

© 2001 - 2024 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy