Excursie door Monument Valley - Tse'Bii'Ndzisgaii - Rondreis in Amerika

Verenigde Staten - USA vlag
Gallery icon
Map icon

Al ver voor Monument Valley worden de grote rotspartijen zichtbaar. We rijden over de weg richting ons RV park in Goulding. Vanaf de camping hebben we uitzicht over de massale rotsblokken die Monument Valley zo bijzonder maken.
Vanuit Nederland hebben we een tour geboekt met een gids langs de bekendste rotsformaties en een stukje door het achterland. We arriveren bij het visitorcentrum wat momenteel gerenoveerd wordt. In de lobby van ons hotel hebben we afgesproken met onze gids. Alleen heeft het RV park een andere tijdszone dan onze gids, dus voor ons is het 9 uur, alleen de gids leeft een uurtje later. Er worden in de staat Arizona verschillende tijdszones gebruikt namelijk Mountain Standard Time en Mountain Dayligt Saving Time.
Ondanks onze late aankomst, heeft onze gids alle tijd om de tour met ons te doen. We rijden naar de verschillende rotsformaties waarbij hij uitleg geeft over het ontstaan van de rotsformaties en welke betekenissen deze hebben. Elke rotsformatie heeft zijn eigen naam en een eigen betekenis in de religie van de Navajo Indianen. Ook Monument Valley is onderdeel van het Navajo Reservaat.
Hoewel je met je eigen auto door Monument Valley mag rijden is een tour ook zeker aan te raden. Het achterland is verboden terrein voor eigen auto. Met een camper is het zeker af te raden om zelf te rijden omdat de volledige weg onverhard is.
Daarnaast vertelt de gids de namen van de rotsen en het ontstaan van Monument Valley en over de gebruiken en religie van de Navajo Indianen.
De gids bracht ons naar het achterland waar hij ons rotstekeningen liet zien, maar ook waar hij in rotsformaties beesten zag. Het was even zoeken maar ook de beer zagen we!
We werden in een Hogan uitgenodigd om traditioneel weven te zien, maar ook om meer informatie te krijgen over de Hogan en het leven van een Navajo.

Monument Valley is bijzonder door zijn uitgestrektheid. De rotsblokken zijn groot en bijzonder van vorm. Miljoenen jaren geleden was Monument Valley een zeebodem, wat vandaag de dag nog terug te zien is in kleine gaatjes in de wanden. Deze kleine gasbelletjes bleven onder water bestaan, door erosie zijn deze geopend waardoor een grappig patroon op de rotsformaties achterblijft.
Ook bij Hollywood is Monument Valley erg bekend en favoriet. Verscheidene grote films zijn opgenomen in Monument Valley.

Gallery iconTop icon
© 2001 - 2022 www.sanmarko.nl divider Disclaimer Privacy